Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. június 14. péntek
Vazul, Herta
Holnap: Jolán, Vid napja lesz

Magyar Zarándokút

Ezúton, tisztelettel meghívom Önt a VIII. Magyar Zarándokút Konferenciára
Helyszín:
Baja Városháza (Baja, Szentháromság tér 1.)
Időpont:
2018. március 23. (péntek) 13.00 óra

A Magyar Zarándokút idei megnyitása előtt, hagyományainknak megfelelően, megrendezzük a Magyar Zarándokút Konferenciát immár nyolcadik alkalommal.
A konferencia fő témája:
Tájékoztató a Magyar Zarándokút 2017. és 2018. évi programjairól

Print Friendly, PDF & Email

Június 20-án indul a MAGYAR ZARÁNDOKÚT évnyitó zarándoklata kerékpáron és gyalogosan.  A kerékpáros zarándokcsoport június 21-én (hétfőn) 9.00 órakor indul el Dabasról Ráckeve irányába a Sári Zarándokháztól.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének a csoporthoz kerékpárral csatlakozni! Bővebb információ az alábbiakban:

Rumi Imre
Magyar Zarándokút Egyesület
+36 30 2217710

Print Friendly, PDF & Email


November 18-án tartotta meg a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás és a Magyar Zarándokút Egyesület évzáró konferenciáját a Sári Zarándok és Kulturális Központban.

Az eseményről készült összefoglaló anyagot tekinthetik meg az alábbiakban olvasóink.

Print Friendly, PDF & Email

Ezúton, tisztelettel meghívom Önt a VI. Magyar Zarándokút Konferenciára.

A Magyar Zarándokút idei megnyitása előtt, hagyományainknak megfelelően, megrendezzük a Magyar Zarándokút Konferenciát immár hatodik alkalommal. A konferencia témája: Tájékoztató a Magyar Zarándokút 2016. évi programjairól

Helyszín:
Dabas-Sári Zarándok- és Kulturális Központ nagyterme (Dabas, Mánteleki út 8.)
Időpont: 2016. március 18. (péntek) 10.15

Print Friendly, PDF & Email

2015. augusztus 14-én a Dabas-Sári városrészből indult útjára a „Szent Imre Zarándoklat”.

Az indulás pillanatairól készült felvételeket és Kőszegi Zoltán polgármesterrel a zarándokúttal kapcsolatos idei évet érintő aktuális információkat is tartalmazó videoriportját tekinthetik meg az alábbiakban az érdeklődők.

Print Friendly, PDF & Email

2015. évi "Szent Imre Zarándoklat" - Dabas - Dunavecse - Soltszentimre - Csengőd - Akasztó - Szelidi-tó - Kalocsa - Fajsz

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.” (Lk. 3, 4-5)

A 2015. évi „Szent Imre zarándoklatot” kettős céllal szerveztük meg. Egyrészt, tavaly Nagyboldogasszony napján adtuk át a fajszi zarándok-szoborcsoportot és már akkor megbeszéltük, hogy hagyományt teremtünk az eseményből és minden évben ellátogatunk a szobrokhoz, a Magyar Zarándokútnak erre a különleges szakrális helyére.

Print Friendly, PDF & Email

A Magyar Zarándokútról sugároz két részes filmsorozatot a Duna World Televízió 2015. április 22-23-án 16 óra 15 perckor.

A Magyar Zarándokút Esztergomtól a Pilis hegységen és a fővároson át, a Duna mentén a dél-alföldi Árpád út állomásait is érintve, Tolna és Baranya megye tájain, településein keresztül vezet el a máriagyűdi kegytemplomig. Az elmúlt években kiépített 430 kilométeres – elágazásaival csaknem 600 kilométeres – gyalogos, kerékpáros útvonal része lesz annak a több ezer kilométeres közép-európai zarándokútnak, amely világhírű kegyhelyeket köt össze a lengyelországi Czestochowától a bosznia-hercegovinai Medjugorje-ig.

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Zarándokutat és az El Camino-t bemutató előadásunkra.

Egy út amelynek lelke van című film vetítése
A Camino felkészít a házasságra? Kálcza-Czető Nikolett élménybeszámolója

Bevezetőt mond: Kőszegi Zoltán polgármester
Az előadás időpontja: 2015. január 15. 17.00 óra
Helyszín: Táncsics Mihály Gimnázium Dabas, Szent István tér 2. földszinti nagy előadóterem
A részvétel ingyenes.

Print Friendly, PDF & Email

Augusztus 16-án, szombaton a nemzetközi zarándoknapon Dabas város zarándoklatot szervez a Magyar Zarándokút helyi szakaszán. 14.00 órakor, a Dabas Sári Szent Jakab szobortól indul a menet a Borzaspusztai romtemplomot érintve vissza a célállomáshoz.

Fontosnak tartjuk, hogy az utat minél több ember megismerje és bejárja, mivel a zarándoklat jótékony hatása közismert.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

Print Friendly, PDF & Email

Az évnyitó zarándoklattal megnyílt a magyar zarándokút harmadik évének története.  A zarándokok, a városunkban tartózkodásuk során adott rövid riportjait tekinthetik meg most olvasóink.

Print Friendly, PDF & Email

Március 29-én indult Esztergomból az ország gerincén átívelő, összefogással létesített „Magyar Camino” idei nyitó zarándoklata. Minden évben egy jeles közéleti személy viszi végig az úton a vándorzászlót. Idén Eperjes Károly színművész vállalta el ezt a felkérést.

Print Friendly, PDF & Email

Péntek reggel Esztergomból indult az ország gerincén átívelő, összefogással létesített „Magyar Camino” idei nyitó zarándoklata.

Immár harmadik éve az esztergomi Bazilika melletti Szent Adalbert Központban tartják meg azt a kis ünnepséget, amelyen a Zarándokút Társulás elnöke, Kőszegi Zoltán Dabas polgármestere, Tétényi Éva Esztergom polgármestere, és Rumi Imre a Zarándokút Egyesület vezetője indítja útnak a vándorokat a több mint 400 km-es útra.


Print Friendly, PDF & Email

A Magyar Zarándokút 2013. évi megnyitó zarándoklatának programját tekinthetik meg olvasóink a következőkben.

Dabasra április 2-án délután érkezik, az Eperjes Károly vezette zarándokcsoport, valamint április 3-án indulnak reggel 8 órakor a Sári templomtól. Az érdeklődőket szeretettel várják a rendezők.

Print Friendly, PDF & Email

Március 22-én, a Budapesten megrendezett II. Magyar Zarándokút Konferencián mutatták be a nagyközönség előtt a Magyar Zarándokút útikalauz című könyvet. A kiadványt a 2011. évi megnyitó zarándoklat egyik résztvevője, Font Éva méltatta.

A könyv szerkezete a Magyar Zarándokút felépítéséhez alkalmazkodóan szakaszról szakaszra mutatják be a zarándokút mentén fekvő településeket, a helyi nevezetességeket, látnivalókat.

Print Friendly, PDF & Email

A Magyar Zarándokút Egyesület és Önkormányzati Társulás március 30-án Esztergomban, a Szent Adalbert Központ előtti téren megtartott megnyitó eseménye után egy 9 fős csapat ismét nekivágott az idén 489 km hosszú zarándoklatnak. A zarándokok városunkon való áthaladásuk idején meséltek eddigi élményeikről.

 

Print Friendly, PDF & Email

2012. március 30-án, pontosan egy évvel az első évadnyitó esemény után tartotta meg a Magyar Zarándokút Egyesület és Önkormányzati Társulás megnyitó eseményét Esztergomban, a Szent Adalbert Központ előtti téren.

Az eseményen dr. Rubovszky András a Prímás Pince Borkulturális és Turisztikai Központ igazgatója, Tétényi Éva, Esztergom polgármestere és Kőszegi Zoltán a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Print Friendly, PDF & Email

Január 19-én a Dabas-Sári Közösségi Házban Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke tartott előadást az Esztergomtól Máriagyűdig húzódó hazai zarándokút megvalósulásáról és működéséről. Az előadásról készült felvételeket tekinthetik meg most olvasóink.

Print Friendly, PDF & Email

A Spanyolországból Dabasra szállított, egészalakos gránitszobor alapköve a Mánteleki út és a Láp utca által közrezárt füves terület közepén kapott helyet. A terület kiválasztásának fő oka az volt, hogy a Magyar Zarándokút nyomvonala ezen a helyen vezet keresztül, s itt nyílik lehetőségük a zarándokoknak arra, hogy a Dabas és Ráckeve közötti közel 40 km-es útszakasz előtt utoljára erőt gyűjtsenek és elmélyedjenek.

Print Friendly, PDF & Email

A spanyolországi Santiago de Compostelában készült és felszentelt, Szent Jakabot ábrázoló gránitszobrok kerülnek elhelyezésre a Magyar Zarándokút két pontján.  Az egyik felállítási hely a zarándokút kezdőpontja Esztergom, míg a másik Dabas-Sári városrész lesz. Szent Jakabot a zarándokok védőszentjének tekintik, így ezek a szobrok méltó jelképei és részei lesznek a Magyar Zarándokútnak.

Print Friendly, PDF & Email

Április 4-én haladt át Dabason az első 4 zarándok, akik  a Magyarországi Zarándokút első résztvevői is egyben. A 4 fős delegáció vezetőjével Rumi Imrével a Magyar Zarándokút Egyesület elnökével készült beszélgetést tekinthetik meg olvasóink.

Print Friendly, PDF & Email

Zarándokútlevél Esztergomban a Szent Adalbert Központban kapható, ahol térkép és tájékoztató anyag is rendelkezésre áll. Kezdetben a szállások korlátozott számú zarándokot tudnak fogadni. Áprilistól bármely napon lehetőség van az indulásra. Előzetes jelentkezés Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  E-mail címen szükséges.

Az egyesület mindenkit szeretettel vár.

Print Friendly, PDF & Email

Március 31-én ünnepélyes keretek között nyílt meg Esztergomban a Magyar Zarándokút. A megnyitón Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára beszélt arról, hogy a zarándokútnak fontos szerepe lehet az ország és a nemzet megújításában. Ezt követően Rumi Imrével közösen leleplezték az első zarándokszállás tábláját, majd Székely János Esztergom-budapesti segédpüspök megáldotta az elinduló zarándokokat és a zarándokutat.

Print Friendly, PDF & Email

A Magyar Zarándokút Egyesület azzal a fő céllal alakult, hogy létrehozzák, a spanyolországi El Camino-hoz hasonló, hálózati jelleggel, folyamatosan működő, hazai  kulturális hagyományokon alapuló Magyar Zarándokutat.

Hazánkban is minden feltétel adott egy hasonló Út kialakításához és működéséhez ezért a  Magyar Zarándokút Egyesület kezdeményezésére összefogást szerveztek az érintett önkormányzatok, egyházak és civilek között.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.