Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma
Holnap: Jenő napja lesz

Gyermek és Ifjúsági Önk.

Dabas Városban működő Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak megbízatása 3 éves időtartamra szól.

A 2020. április 23. napjára kitűzött választást a koronavírus járvány miatt nem tudtuk megtartani. A fennálló helyzetre tekintettel a választás időpontját 2020. november 12. napjára tűztem ki.
 
Kőszegi Zoltán
 polgármester

 

Print Friendly, PDF & Email

2017. május 8-án került sor a VII. Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselőinek a beiktatása a Polgármesteri Hivatal tárgyalótermében.

A fiatalok Kőszegi Zoltán polgármester előtt tették le képviselői esküjüket, majd titkos szavazással polgármester választottak maguk közül, valamint elfogadták a Szervezeti És Működési Szabályzatot. A hároméves ciklus ifjúsági polgármestere Pokornyik Lilla lett, aki általános feladatokért felelős alpolgármesternek Sztaskó Daniellát a Gyóni Géza Általános Iskola képviselőjét  és a médiáért felelős alpolgármesternek Tar Petrát a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium képviselőjét választotta.

Print Friendly, PDF & Email

A GYIÖK azért jött létre, hogy minden tekintetben az ifjúságot szolgálja legyen szó szórakozásról, diákéletről, kultúráról.

Idén áprilisban ismét sor kerül a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak megválasztására..Ezzel kapcsolatos további hasznos információkat tudhatnak meg olvasóink az alábbi videoanyag megtekintésével.

Print Friendly, PDF & Email

2017. április 7-én hetedik alkalommal kerül sor a Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak megválasztására.

Egy kis ismertetôt szeretnék adni a GYIÖK tevékenységérôl azoknak, akik még nem ismerik ezt a lelkes fiatalokból álló, 3 évente megújuló csoportot.

Print Friendly, PDF & Email

2015. október 30-án újra megrendezésre került a Fiatalok Éjszakája. A rendezvénynek az OBO Aréna adott otthon.

Megközelítőleg 400 fiatal bulizott LittleBor és DJ Matteo szettjére a diszkóban, az érdeklődők meghallgathatták TKYD koncertjét, kipróbálhatták az Élő Szumó, Rodeó Bika játékokat, hennát, sminket, karikatúrát csináltathattak.

Print Friendly, PDF & Email

A hagyományokhoz híven, idén is megrendezésre kerül a Fiatalok éjszakája! Időpont: 2015. október 30.-án (péntek) 20:00-02:00

20 órától - Focibajnokság
21 órától TKYD lép színpadra, utána Little Bor és Dj Matteo szettjére bulizhattok a Discoban !!!
21 órai kezdettel KATUS ATTILÁVAL is találkozhattok, tornázhattok és hallgathatjátok meg előadását az egészséges életmódról, a mozgás, sportolás fontosságáról!

Lesz még - többet között - 1 perc és nyersz játék, hennázás, csocsó, pingpong, teqball, karikatúrakészítés, kozmetikus - sminktippek, zumba, jumping a FittLesz Stúdióval, Cash Boy, élő szumó játékok !

Facebook oldal: Ide kattintva

Print Friendly, PDF & Email

Hatodik alkalommal került sor a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak megválasztására, majd a GYIÖK megalakulására.

2015. május 21-én, 17.00 órakor kezdődött az ünnepélyes alakuló ülés, amire Dabas Város vezetőségén és a hivatal munkatársain kívül eljöttek az ifjúsági képviselők családtagjai, barátai is.

Az alakuló ülés a szokásos menetében zajlott: Rigóné dr. Roicsik Renáta, Dabas Város jegyzője közölte a választási eredményeket, majd Volenszki Lilla leköszönő ifjúsági alpolgármester számolt be az elmúlt 2 év eredményeiről a megjelenteknek.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzata 2015. május 21. (csütörtök) 17.00 órai kezdettel alakuló ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Helyszíne: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyalóterme (2370 Dabas, Szent István tér 1/b.)

Print Friendly, PDF & Email

Gyermek- és Ifjúsági önkormányzati választás 2015

2015. április 24.-én lezajlott Dabas Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának képviselő-testületi választása. A korábbi évekhez képest több ponton is módosult a GYIÖK választási szabályzata, így a jelöltek és jelölők életkora. Továbbiakban is az általános iskolák GYIÖK-képviseletét a helyi diákönkormányzatok mindenkori elnökei látják el. Választáson így csak a két középiskola diákjai, és a városi képviselő-jelöltek mérették meg magukat. A fentiek tükrében a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselő-testületének tagjai a következő diákok lettek:

Print Friendly, PDF & Email

A település Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatát a helyben lakó fiatalok köréből, titkos módon választják. Választható minden olyan dabasi fiatal, aki elmúlt már 15, de a 22. életévét még nem töltötte be. A tisztségviselők mandátuma 2 évre szól.

A jelöltek a Dabason lévő középiskolákból, valamint a városból kerülnek ki. Középiskolánként 4-4 képviselő, a városból 3 képviselő, az általános iskolákból a mindenkori DÖK elnökök (3fő) kerül be a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai közé.

Print Friendly, PDF & Email

Túl vagyunk a 2015-ös év Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat választás első mérföldkövén. Mindezidáig jelöltethették magukat azok a dabasi fiatalok, akik kedvet éreztek ahhoz, hogy szervezett körülmények között, hatékonyan képviseljék kortársaik érdekeit az őket érintő közügyekben. Minden választókörzetből az első 8 legtöbb ajánlást gyűjtő kerül fel a szavazólapra.

A jelölteknek a választások előtt mindössze annyi dolguk van, hogy minél jobban, célravezetőbben kampányoljanak, ugyanis a GYIÖK-be iskolánként 4, míg a városból legfeljebb 3 dabasi fiatal kerülhet be.

Print Friendly, PDF & Email

Indulj a GYIÖK választáson és legyél iskolád ifjúsági képviselője!

Iskolai képviselő lehetsz, ha: már elmúltál 15 éves, de még nem vagy 22 éves és Dabason élsz, valamint dabasi iskolában tanulsz.

Az ajánlószelvényeket 2015. április 17-ig kell eljuttatnod Dabasi Polgármesteri Hivatalba!

Print Friendly, PDF & Email

Te is lehetsz városrészed vagy iskolád ifjúsági képviselője!

Ha elmúltál már 15 éves, de nem vagy még 22 éves, akkor indulj Te is tavasszal a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat választáson.

Az ajánlószelvényeket 2015. április 17-ig kell eljuttatnod Dabasi Polgármesteri Hivatalba!

Print Friendly, PDF & Email

Dabas város Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzata Rajz - és Fotópályázatot hirdet „Tisztelet és Megbecsülés” címmel.

Az idei év Dabason a Tisztelet és Megbecsülés elnevezést kapta. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy számotokra e két fogalom mit jelent, milyen irányból közelítitek meg a témát. Ahogy az alábbi mottó is mondja, a tartalom a legfontosabb, az, hogy ti mit láttok bele:

„Nem a kép tárgya a fontos, hanem a szellemi valóság, amely általa testet öltött. „

A pályaművek benyújthatóak általános iskolai (6-14 év) és középiskolai (14 -21 év) kategóriában. Egy pályázó maximum 2 pályaművet adhat be.

Print Friendly, PDF & Email

2014. február 11. (kedd)
Dabas Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatának képviselő-testülete 2014. február 11-én 15.30 kezdettel ülést tartott.


Helyszíne: Polgármesteri Hivatal III. emeleti tárgyalóterme (2370 Dabas, Szent István tér 1/b.)

 

Print Friendly, PDF & Email

2014. Január 25-én szervezték meg a Modell Ifjúsági Parlament Zárókonferenciáját Budapesten. A rendezvény előzménye a nyáron, Bábolnán megrendezett 4 napos Modell Ifjúsági Parlament (MIP), amin a dabasi GYIÖK is képviseltette magát.

A MIP lényege, hogy a fiatal generáció is képet kapjon a törvényhozásról és felelősségteljesen tudjon dönteni 1-1 adott témáról. Mi olyan témák kidolgozásában vettünk részt, mint az egészségügy, média, ifjúságpolitika, közlekedés, város és vidékfejlesztés.

Print Friendly, PDF & Email

2014. Január 20. (hétfő)
 
Dabas Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának képviselő–testülete 2014. Január 20-án (hétfőn) 15:30 órai kezdettel
ülést tartott a Polgármester Hivatal III. emeleti tárgyalótermében.

 

Print Friendly, PDF & Email

Május 22-én került sor az újonnan megválasztott gyermek- és ifjúsági képviselők beiktatására a tetőtéri tanácsteremben.

A fiatalok Kőszegi Zoltán polgármester előtt tették le képviselői esküjüket, majd titkos szavazással polgármestert választottak maguk közül.  A kétéves ciklus ifjúsági polgármestere Mész Adrienn lett, aki Volenszki Lillát bízta meg az alpolgármesteri feladatkörrel.

Print Friendly, PDF & Email

2013. április 30-án lezajlott Dabas Város Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatának képviselő-testületi választása. A korábbi évekhez képest több ponton módosult a GYIÖK választási szabályzata. Ennek értelmében a mostani ciklustól az általános iskolák GYIÖK-képviseletét a helyi diákönkormányzatok mindenkori elnökei látják el.

Választáson így csak a két középiskola diákjai, és a városrészi képviselő-jelöltek mérették meg magukat. A fentiek tükrében a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselő-testületének tagjai a következő diákok lettek:

Print Friendly, PDF & Email

Élj a választójogoddal Te is 2013. április 30-án (kedden), és add le voksod az általad leginkább alkalmasnak talált jelöltre!!!

Tegyük jobbá a Dabason élő fiatalok mindennapjait!!!

Print Friendly, PDF & Email

2013. április 30-án immár ötödik alkalommal kerül sor a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjainak megválasztására.

A GYIÖK munkáját tekintve 8 éves múltra tekint vissza, az első ifjúsági önkormányzat 2005-ben alakult meg. Ebben a hivatalos formában az önkormányzat tagjainak lehetősége nyílt rá, hogy kivegye részét a dabasi közügyekből, a dabasi fiatalok érdekeinek szem előtt tartásával határozatokat hozzon, támogasson bizonyos - fiatalokat érintő – megmozdulásokat, beruházásokat, mint pl. játszótér-felújítás, Fiatalok Éjszakája programsorozat, Talentumok tehetségkutató. A GYIÖK tehát azért jött létre, hogy minden tekintetben az ifjúságot szolgálja – legyen szó szórakozásról, diákéletről vagy kultúráról.

Print Friendly, PDF & Email

Minden, amit a települési gyermek és ifjúsági önkormányzatról tudni kell:

Egy kis történelem
1992 januárjában a Közösségfejlesztők Egyesületének országos találkozóján a türjei polgármester a falujában rendezett gyermekönkormányzati játékokról adott hírt, míg az egyesület elnöke, olyan ehhez hasonló franciaországi modellről beszélt, amely a fiatalok helyi közéletben való aktív részvételét segíti, szolgálja. A példákat hallva a konferencia résztvevői közül többen fellelkesültek, és megalakították a Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesületét (TGYSE).
1992 őszén már le is zajlottak az első gyermekönkormányzati választások.
Ezt követően Nézsán és Terényben megtartották az első országos találkozót.

Print Friendly, PDF & Email

Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Választási Szabályzat:

A település Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatát a helyben lakó fiatalok köréből, titkos módon választják. Választható minden olyan dabasi fiatal, aki elmúlt már 12, de a 22. életévét még nem töltötte be.
A tisztségviselők mandátuma 2 évre szól.

A jelöltek a Dabason lévő iskolákból, valamint a körzetekből kerülnek ki.
Iskolánként 2-2 képviselő, kerületenként 1-1 képviselő kerül be a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjai közé.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.