Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincső, Kerka
Holnap: Kristóf, Jakab, Zsaklin napja lesz

Videogaléria 2012

December 15-én, szombaton került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol ezen az estén adták át az Év Sportolója, az Év Edzője, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

A rendezvényen a város sportegyesületei, klubjai képviseltették magukat lelkes szurkolótáborukkal, és minden díjazottat nagy tapssal ünnepeltek. A díjátadásban részt vett Kőszegi Zoltán polgármester és Kuli Imre képviselő, valamint Kosiba Dániel asztaliteniszező.

A díjátadás egyes blokkjait sport- és táncbemutatók szakították meg, a Szimultán Sport és Kulturális Egyesület versenyzői, a kangoo-csoport, a Szívfacsaró című táncszínház produkció hipp-hopp táncosai szórakoztatták a közönséget.

A rendezvény fődíját, a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet Gecserné Varró Erika vehette át, aki évtizedek óta fontos szerepet tölt be a város sportéletében, és a versenysporton kívül szívén viseli a tömegsportot is.

Print Friendly, PDF & Email

December 14-én teltházas kórushangversenyt adott az OBO Arénában a FILI, a szentegyházi gyermekfilharmónia. 160 székely gyermek énekelt, muzsikált a sportcsarnok küzdőterén a lelkes közönségnek, lényük és dalaik tisztasága és magas szintű szakmai tudásuk mindenkit megérintett.

Minden dalukat vastaps kísérte, és a közönség tagjai sűrűn törölgették a szemüket, mert mindenkit mélyen megérintett az összetartozás érzése, a magyarságunk kollektív megélése.

A FILI dabasi koncertje igazi közösségi élmény volt így advent idején, a közelgő karácsony szívmelengető érzését idézte fel bennünk ez a jól megválasztott zenei repertoár, amely a humortól, a heroikus lelkesedésen át a karácsony esti ámulatig, mindent idevarázsolt az aréna színpadára.

Köszönjük Molnár Károlynak és Újvári Tibor virágkertésznek ezt a csodálatos estét, hiszen ők szorgalmazták a koncert létrejöttét. Köszönet azoknak a dabasiaknak, akik elszállásolták, ellátták mind a 160 székelyföldi gyereket.


Print Friendly, PDF & Email

December 8-án, szombaton került sor az önkormányzat adventi rendezvényére a Piaccsarnokban. Ezen a délutánon a programok főként gyermekeknek, családoknak szóltak, amelyekbe szép számmal bekapcsolódtak a város  óvodásai. Volt, aki mézeskalácsot készített, volt, aki karácsonyi díszeket rajzolt, vágott, festett, és voltak sokan, akik a különböző játékos megmérettetéseken vettek részt mézeskalácsért cserében.

A település néhány tanintézménye is képviseltette magát, hogy adományt gyűjtsön alapítványának, így a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai süteményeket kínáltak, a három óvoda közössége pedig maguk készítette karácsonyi díszeket árusítottak.

A gondnoki irodában a gyerekek megtekinthették a Mráz Mátyásné sári babakészítő babáiból összeállított betlehemi jászlat.

Print Friendly, PDF & Email

2012. december 8-án harmadik alkalommal került megrendezésre az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás településeinek iskolás gyermekeivel tartott adventi nagyszabású koncert. A mintegy 260 fős gyerekkórust az OBO Aréna Dabasban Street Gábor vezényelte.

A koncert mottója: „Szerelemből jöttél a világra…”  volt. Ennek megfelelően a szerelem fordulatos dalaival ajándékozták meg a nagy számú közönséget ez alkalommal az énekesek és a zenészek.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata november 17-én, szombaton délután rendezte meg az 50 éves házassági évfordulósokat köszöntő ünnepségét a Városháza nagytermében.

A rendezvényen 19 idős házaspár jelent meg gyermekeik, unokáik kíséretében. Az eseményt Bera Márk egy Ady- és egy Wass Albert-verssel nyitotta meg, majd Kovács Jánosné anyakönyvvezető köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően a jubiláló házaspárok aláírták az emlékkönyvet, megerősítve ötven évvel ezelőtt kelt házassági fogadalmukat.Kőszegi Zoltán polgármester ünnepi beszédében szerencsésnek nevezete az időseket azért, hogy az eltelt ötven esztendő alatt meg tudták osztani örömeiket, gondjaikat egymással, és így sokkal több élményhez jutottak, mint a magányosok. Kiemelte továbbá, hogy párkapcsolatban sokkal tovább élnek az emberek, és erre az itt megjelent 19 idős házaspár a bizonyíték.

A beszéd után pezsgős koccintás és az önkormányzat ajándékainak átadása következett. A rendezvény műsorral folytatódott, amelyben fellépett a Borovenka néptáncegyüttes gyermekcsoportja, majd a Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör teremtett fergeteges hangulatot. Az idős ünnepeltek korukat meghazudtoló lendülettel táncoltak, felidézve ezzel ötven évvel ezelőtti lakodalmuk feledhetetlen pillanatait.


Kapui Ágota


Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata november 14-én, szerdán a Városháza nagytermében látta vendégül a szociális szférában dolgozó munkatársakat.

A rendezvényen Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki beszédében rávilágított a hit, a részvétteljes magatartást, a rászorulók segítésének fontosságára a mai elidegenedett világban.

Az ünnepségen átadták a Rászorultakért és Elesettekért Díjat, amelyet idén posztumusz Tokai Lászlónak, a Szociális Bizottság közelmúltban elhunyt elnökének ítélt oda a Képviselő-testület. A díjat a néhai képviselő családja, felesége és fiai vették át.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata október 27-én, szombaton délelőtt köszöntötte a 2012 első félévében született gyerekeket a gyóni Mesevár Óvodában. A rendezvényen mintegy hetven család vett részt, a babákat elkísérték a nagyszülők és a nagyobb testvérek is.

A program az óvodások és óvó nénik kedves kis műsorával kezdődött, majd Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévő családokat.

Ezt követően a polgármester úr átadta az önkormányzat ajándékait, az emléklapot és a vásárlási utalványt, az anyukáknak pedig egy szál rózsát. A rendezvény szerény vendéglátással és csoportképek készítésével zárult.

Az Újszülöttek Ligetébe tervezett faültetés a rossz idő miatt elmaradt, de tavasszal a második félévben született gyerekekével együtt ezeknek a babáknak is facsemetét ültetnek a szüleik.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas város közössége október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján emlékezett meg a forradalom hőseiről és mártírjairól a gyóni városrészközpont három helyszínén.

A rendezvény 15.00 órakor egy ökumenikus istentisztelettel kezdődött a gyóni református templomban, majd 16.00 órakor került sor az ünnepi műsorra és a koszorúzásra az ötvenhatosok obeliszkjénél. A jelenlévőket Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte, majd Pásztor Gergely képviselő, történelemtanár tartott ünnepi beszédet. A megemlékezést három tehetséges dabasi fiatal, Valentyik Anna, Bera Márk és Zsákai Lénárd ének- és versprodukciója színesítette.


A rendezvényen nagy hangsúlyt kapott az 55 éve kivégzett három gyóni mártírra való emlékezés. 1957. október 25-én a Biksza-ügy miatt bebörtönzött Lakos János, Balla Pál és Harmincz István életét oltotta ki a kommunista hatalom, negyedik társukon, D. Szabó Károlyon 1959 januárjában hajtották végre a halálos ítéletet.

Az ünnepi megemlékezés végén koszorúzásra került sor, majd a jelenlévők megtekinthették a három gyóni mártír és az érintett családok anyagaiból létrehozott kiállítást, valamint a Dabas Televízió dokumentumfilmjét a Halász Móricz-kúriában. A kúria egyik helyiségében megnyílt a Csend Forrása nevű ökumenikus imaszoba, amelyet a történelmi egyházak képviselői szenteltek meg.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Központ, a Galéria Alapítvány és a Dabasi Fotóklub Egyesület, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével harmadik alkalommal hirdették meg a Házunk – Hazánk fotópályázatot.

A pályázaton részt vehetett valamennyi hazai ill. a Kárpát - medencében élő magyar fotós! A pályázat témáját nem szorították korlátok közé. Szívesen fogadták Magyarország és a Kárpát - medence természeti és épített értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatását.


A nyertes alkotások kiállítására és a képek készítőinek a díjátadására  2012. szeptember 14-én  a dabasi Kossuth Ház Galériában került sor egy rövid ünnepi műsor kíséretében.

Print Friendly, PDF & Email

A hagyományoknak megfelelően idén ismét Sáriban tartotta Dabas Város Önkormányzata Szent István-napi ünnepségét. A rendezvény a Himnusz eléneklésével vette kezdetét, majd Pásztor Gergely képviselő, a Humánerőforrás Bizottság elnöke mondott ünnepi beszédet kihangsúlyozva Szent István király államalapító munkásságát, mélyen hívő keresztény jellemét és uralkodói jelentőségét a korabeli Európában.  Kitért arra, hogy ez az ünnepnap Magyarország és Európa legrégebbi ünnepei közé tartozik, immáron közel ezeréves múltra tekint vissza. Így a történelmi múlt ismeretében mindannyiunkat büszkeséggel és szent királyunk iránti tisztelettel kell, hogy eltöltsön ez a nap.
Az ünnepi beszédet követően a Szivárvány Óvoda nagycsoportosai egy ízes, táncos népi játékot adtak elő, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjainak Szent Istvánról szóló összeállítása következett.

Az ünnepi műsort követően Dr. Tanczik Balázs gyóni plébános megáldotta és megszentelte az új kenyeret, amelyet Pásztor Gergely szegett meg.

Végezetül egy könnyed, zenés táncos műsorblokk zárta az eseményt a Dabas-Sári Gyermek Néptánccsoport és a Bazsalicska Citerazenekar előadásában. A jelenlévő több száz résztvevő végül megízlelhette a felszentelt új kenyeret.

Köszönjük a rendezvényt támogatók nagylelkű segítségét!

Feldman László

Print Friendly, PDF & Email

Július 1-jén ismét a holokauszt dabasi áldozataira emlékeztek a felsődabasi Andrássy utca végében található zsidó temetőben. A megemlékezésen elhangzottak a nemzeti himnuszok, majd köszöntőt mondott ifj. Erdélyi Zsolt, és a túlélők nevében Tusák Frida osztotta meg ünnepi gondolatait.

Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő megszólalása elején kétpercnyi csendes tiszteletadásra kérte fel az egybegyűlteket. Gondolatait azzal folytatta, hogy mennyivel jobbá tehetnénk a világot, ha néha két percre elmélyednénk, emlékeznénk, tisztelegnénk őseink emléke előtt. Az esemény díszvendége, Őexc. Ilan Mor, Izrael állam nagykövete is beszédet mondott, amelynek legfontosabb üzenete az volt, hogy soha többé nem történhet meg olyan népirtás, amilyen a holokauszt volt.

Beszédében kihangsúlyozta, hogy Áder János köztársasági elnök úr első Európán kívüli útja Izraelbe vezet a közeljövőben, ezzel is kifejezve a két ország és a két nemzet békés egymás felé fordulását. Nagykövet úr elmondta, hogy a 138 dabasi zsidó áldozat
büszke volt magyar nyelvére, szerette hazáját, elpusztításuk jelentős veszteség volt az itt élők közössége számára.

Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ BZSH ügyvezető igazgatója is beszédet mondott, majd a megemlékezés részeként Valentyik Anna elénekelte a Szól a kakas már kezdetű dalt. Ezt követően több 20. század eleji, jeles dabasi zsidó közszereplő, iparos családok életútját ismertették a megemlékezés közreműködői.

A záró mártír istentiszteletet követően, amelyet Róna Tamás rabbi, Zucker Immanuel kántor celebrált, felolvasták a 138 dabasi áldozat nevét, és a résztvevők
elhelyezték a temető bejáratánál álló emlékműnél a megemlékezés köveit.


Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata június 29-én, pénteken köszöntötte a Polgármesteri Hivatal és az Okmányiroda dolgozóit a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola TISZK- központjának előadótermében. Az ünnepeltek megtekinthették a dabasi talentumok produkcióiból összeállított rövid műsort, majd Kőszegi Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet.

A Dabas Város Közszolgálatáért Köztisztviselői Díjat idén nem ítélte oda a Képviselő-testület, így a rendezvényen azok a köztisztviselők kaptak díszoklevelet, akik 10–20–30–40 éve dolgoznak a Polgármesteri Hivatalban.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata június 28-án, csütörtökön ünnepelte a város egészségügyi dolgozóit a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet konferenciatermében. Klemencz Györgyné intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket, és megemlékezett az intézmény névadója, dr. Halász Géza életművéről. Kőszegi Zoltán polgármester ünnepi beszédét követően díjátadásra került sor.

A Dabas Egészségügyéért dr. Halász Géza-díjat idén dr. Ecsedy Gábor sebész főorvos, a Délpesti Jahn Ferenc Kórház munkatársa vehette át, aki a dabasi szakorvosi rendelőintézet egynapos sebészetén is műt már annak megalakulása óta.

Az ünnepségen Söveg Imréné, nyugalmazott védőnő átvehette aranydiplomáját és díszoklevelet kapott két nyugállományba vonuló egészségügyi dolgozó, dr. Tarján Béla, az Ideggondozó főorvosa és Nagy Tiborné védőnő. A rendezvény Kovács Éva brácsaművész és művésztársinak kamarakoncertjével végződött.

Kapui Ágota

Print Friendly, PDF & Email

Gyóni Géza halálának 95. évfordulója alkalmából Dabas Város Önkormányzata és a gyóni evangélikus egyházközség közös megemlékezést szervezett a költő bölcsőhelyének színterein. Június 18-án, vasárnap reggel 9.00 órakor a Képviselő-testület tagjai, a gyóni egyházak képviselői és a Gyóni Géza nyugdíjasklub tagjai koszorút és virágot helyeztek el a költő egészalakos szobrának talapzatán.

A rendezvény 10.00 órakor istentisztelettel folytatódott az evangélikus templomban, ezt követően a jelenlévők egy rövid műsorral emlékeztek meg a költőről, aki ott született a lelkészlakban, evangélikus papi családban.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Kőszegi Zoltán polgármester, majd a Gyóni Géza Általános Iskola diákjai versekkel emlékeztek a költőre. Valentyik előadásában összefoglalta a költő és a dabasi származású Vörösmathy Ilona szerelmének történetét és elemezte a kapcsolatukból született verseket. A rendezvény koszorúzással és az emlékszoba megtekintésével zárult. Az emlékszobában elhelyezett tárlat igazi kuriózumokkal bővült, ugyanis Vörösmarthy Ilona két leszármazottja, dr. Mihályfiné Szűcs Katalin és Bazsóné Szűcs Eszter rendelkezésünkre bocsátott néhány szinte ismeretlen Gyóni-ereklyét, szerelmes leveleket, fényképeket, kézzel írott versesköteteket. Dabas Város Önkormányzata a költő halálának 95. évfordulója alkalmából egy képeslapgyűjtemény kiadását támogatta, amelyet az érdeklődők megvásárolhattak a helyszínen, és amely továbbra is kapható a Polgármesteri Kabinetirodában.

Kapui Ágota

Print Friendly, PDF & Email

Június 2-án, szombat délután lezajlott az önkormányzat trianoni megemlékezése a sári országzászlónál. A rendezvényen több mint százan gyűltek össze, idősek és fiatalok, intézmények és civilszervezetek képviselői. A Himnusz eléneklése után a Dabasi Honvédtüzér Alapítvány hagyományőrzői félárbocra eresztették a trianoni zászlót. Kőszegi Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében a Kárpátmedence benépesítésének fontosságát hangsúlyozta, arra buzdítva a fiatal családokat, hogy vállaljanak minél több gyermeket, hiszen azé az ország, aki teleszüli. A rendezvény a Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak műsorával folytatódott.

Az érzelmi húrokat pengető irodalmi zenés összeállítást olyan tehetséges fiatalok adták elő, mint Weisz Annabella, Hornyák András, Kukk Luca, Krász Mónika, Mész Adrienn, Pádár Sára és Bera Márk. Ők a Dabasi Talentumok és más tehetségkutató versenyek élmezőnyét képviselik évek óta. Felkészítő tanáruk Kotán Sándorné tanárnő.

Az ünnepi műsor után Murányi László, Dabas város díszpolgára mondott ünnepi beszédet, majd a trianoni emlékmű megkoszorúzása következett. A közel húsz koszorút az intézmények, szervezetek képviselői a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kis hagyományőrzőinek felvezetésével helyezték el az országzászló talapzatán. A rendezvény a Szózat közös eléneklésével zárult.


Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata idén május 25-én ünnepelte a város pedagógusait a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában. A rendezvényen Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte azt a közel kétszáz tanárt, tanítót és óvodapedagógust, akik elfogadták az önkormányzat meghívását. A polgármester beszédében kiemelte a szakma megbecsülésének fontosságát, az elkötelezettséget, a keresztény-nemzeti értékrend követésének jelentőségét, valamint a minőségi és eredményes oktató-nevelői munkát.

Az ünnepségen Timár Lászlóné, korábban már kitüntetett nyugalmazott pedagógus átvehette aranydiplomáját a pedagógusközösség előtt, akik vastapssal ismerték el kollégájuk életpályáját. A rendezvény díjátadással folytatódott. Idén Jámbor Éva, gyóni óvónő vehette át a Dabas Ifjúságáért Kászonyi Dániel-díjat, amelyet Kőszegi Zoltán polgármester és Pásztor Gergely képviselő, a Humánerőforrás Bizottság elnöke adott át.

A Pedagógusnap ünnepélyes része az idei Dabasi Talentumok győzteseinek műsorával ért véget. Mész Adrienn, a Kereplő néptánccsoport, Plutzer Zsófia, Weisz Annabella, Pásztor Bendegúz és a ConcorDance táncegyüttes produkciója meggyőzte az ünnepelteket arról, hogy a tehetséggondozás fontos része a pedagógusok munkájának.

A rendezvény végén a résztvevők megtekinthették a tavalyi év őszére megújult épület termeit, közösségi helyiségeit.


Print Friendly, PDF & Email

Április 1-jén, vasárnap késő délután óriási tömeg fogadta a Dabas-Diego Sportcsarnokban Böjte Csaba atyát, aki virágvasárnapi szentmisét celebrált a dabasiaknak és a kistérségből idesereglett híveknek.

Katolikusok és protestánsok együtt imádkoztak, énekeltek az atyával, aki nemes egyszerűséggel, a maga sajátos, beszélt nyelvi szófordulataival, ellenállhatatlan humorával tette feledhetetlenné a szentbeszédet, amely örök, alapvető emberi értékekről, a szeretetről, a megbocsátásról, a krisztusi példa követéséről szólt. Az egybegyűltek reakciójából érezhető volt a felé áradó szeretet, a feltétlen elfogadás, mert minden jelenlévő titokban vagy megvallottan olyan tiszta, őszinte és önzetlen ember szeretne lenni, mint Böjte Csaba atya.
 Úgy éreztük, hogy virágvasárnap délutánján a szentmise alatt, ha csak egy órára is, ez mindenkinek sikerült. Az atya nyugalma, derűje és jósága minden jelenlévőre kiáradt, ezt bizonyítja az az adakozási kedv is, amellyel a hívek hozzájárultak a dévai árvák támogatásához. A szentmise végére mintegy kétmillió forintnyi adomány gyűlt össze, amely az atya által alapított erdélyi árvaházak működését, a gyermekek életkörülményeinek javítását szolgálja.

Böjte atya a szeretet üzenetével bocsátotta útjukra a híveket. A szeretet, és szerelem természetes, istennek tetsző érzelem. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben sok gondot megold, ha kimutatjuk szeretetünket házastársunknak, mert az összetartozás érzése biztonságot nyújt és megkönnyíti a bajok elviselését.

A szentmise a pápai Himnusz, a magyar Himnusz és a székely Himnusz közös eléneklésével zárult. E három imádság igazán katartikus lezárása volt ennek a feledhetetlen virágvasárnapi misének.

Kapui Ágota

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata március 24-én délelőtt tartotta az Újszülöttek Köszöntését a sári Mánteleki úti Szivárvány Óvodában. A rendezvény az óvodások és óvó nénik műsorával kezdődött, majd Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a szülőket és gyermekeiket. Ezt követően az anyukák átvehették Dabas Város polgármesterétől az önkormányzat ajándékát: az emléklapot, egy ajándékutalványt és egy szál fehér rózsát. A rendezvény közös fényképezkedéssel zárult.

Délután az Újszülöttek Ligetében a családok facsemetéket ültettek gyerekük születésének örömére.


Print Friendly, PDF & Email

Március 15-én lezajlott a nemzeti ünnepünk alkalmából megrendezett önkormányzati rendezvénysorozat Dabason. A hagyományokhoz híven a megszokott történelmi, helytörténeti színtereken került sor a megemlékezésre. 9.30-kor a Kossuth Ház Galériában az óvodások rajzkiállításának magnyitóján sor került a díjak átadására, majd Kőszegi Zoltán polgármester és Tapodi Katalin intézményvezető elhelyezte a kegyelet koszorúit a Kossuth-ház homlokzatán.
Az ünneplők átvonultak a református templom kertjébe, ahol Csontos József tiszteletes fogadta őket, majd beszéde után a Deo Volente énekkar Kossuth-nótákat énekelt. Pásztor Gergely képviselő felkötötte a nemzetiszín szalagot a templomkertben álló szabadság fájára.

Az ünneplő közösség a következő helyszínre, a Szent István térre vonult át, ahol az intézmények, egyesületek, pártok képviselői megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát.

A központi ünnepségre a Dabas-Diego Sportcsarnokban került sor 11.15-kor. A rendezvény szónoka Dabas két díszpolgára volt, dr. Zlinszky János a történelem sajátos párhuzamairól, 48’ mai aktualitásáról beszélt, míg Mitták Ferenc a március 15-i történések sorrendjét követte szónoklatában. Az ünnepség a Dabas Város Díszpolgára kitüntető cím átadásával folytatódott. Idén Murányi László gyóni születésű újságíró, ismert televíziós személyiség vehette át ezt az elismerést Kőszegi Zoltán polgármestertől.

A délelőtt programjait a Táncsics Mihály Gimnázium nyolcadikos diákjainak ünnepi műsora zárta.

15.30-kor fáklyásmenet indult a dabasi köztemetőbe, Kossuth László sírjához. Az emlékhely előtt ünnepi beszédet mondott Erdélyi Zsolt, a GYIÖK polgármestere, majd Ambrus Lehel és Valentyik Anna zenei összeállítását hallgathatták meg a jelenlévők. Zelenák András alpolgármester és Erdélyi Zsolt alpolgármester megkoszorúzta Kossuth apjának sírját, majd az ünneplők a rendezvénysorozat utolsó helyszínére, a Dabas-Diego Sportcsarnokba vonultak át.

Print Friendly, PDF & Email

Január 18-án a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként a Halász Móricz-kúria adott otthont a Fiatal Műemlékvédők Egyesülete építészeti kiállításának és előadásainak, amely a dabasi kúriák által képviselt építészeti értékekről, és a makettezés folyamatáról szólt. Bemutatásra került a helyi építészeti értékek gazdag, archív diaképanyaga, a dabasi kúriák makettjei, valamint a dabasi kúriák és a népi építészeti emlékek és a makettek színes tablói. A rendezvény előadója Tillinger Ádám és Kecskeméti Norbert volt.

Print Friendly, PDF & Email

Január 18-án a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként a Halász Móricz-kúria adott otthont a Fiatal Műemlékvédők Egyesülete építészeti kiállításának és előadásainak, amely a dabasi kúriák által képviselt építészeti értékekről, és a makettezés folyamatáról szólt. Bemutatásra került a helyi építészeti értékek gazdag, archív diaképanyaga, a dabasi kúriák makettjei, valamint a dabasi kúriák és a népi építészeti emlékek és a makettek színes tablói. A rendezvény előadója Tillinger Ádám és Kecskeméti Norbert volt.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata és az Áldos Hagyományőrző Egyesület szervezésében lezajlott a doni katasztrófa áldozataira való megemlékezés a település két helyszínén. Január 13-án,  pénteken  16.00 órakor a Martinovics téri I. világháborús emlékműnél gyülekeztek a város polgárai, majd egy rövid ünnepi megemlékezés után fáklyás felvonulás indult a Bajcsy-Zsilinszky útról  és haladt a Bartók Béla úton, egészen a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet mögötti II. világháborús emlékműig.

A Himnusz eléneklése után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket,  majd Feldman László elmondta Gyóni Géza  A béke jön  című versének egy részletét. A rendezvény ünnepi szónoka Dr. Szabó József János hadtörténész volt. A megemlékezés koszorúzással és a Szózat közös eléneklésével zárult. A koszorúzást felvezették és az emlékműnél díszőrséget álltak a Dabasi Kovács Sámuel Tüzércsapat hagyományőrzői.

Print Friendly, PDF & Email

Olvasóink megtekinthetik a Dabas TV stúdiójában Kőszegi Zoltán polgármesterrel, országgyűlési képviselővel készült év eleji beszélgetés adását, melyben szó esik az idei esztendő költségvetési terveiről és feladatairól, a 2012 - A Barátság és Szolidaritás Éve jelmondat jelentőségéről és tartalmáról, és az aktuális országos politikai és gazdasági eseményekről.
    

Print Friendly, PDF & Email

Január 6-án került megrendezésre Dabas Város Önkormányzatának hagyományos ÚJÉVI KONCERTJE a Kossuth Művelődési Központ nagytermében. Az est zenei műsorát a Divertimento Kamarazenekar és Fodor Beatrix, a Magyar Állami Operaház magánénekese adta elő, házigazdája és műsorvezetője pedig Búzás Aida, a Nemzeti Filharmonikusok programmenedzsere volt. A koncert után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a közönséget és mondta el újévi beszédét, melynek mottója az idei év jelmondata "2012 - A Barátság és a Szolidaritás Éve" volt.
    

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.