Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. június 14. péntek
Vazul, Herta
Holnap: Jolán, Vid napja lesz

Archív híreink 2010

Az alábbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ / Emberi Erőforrások Minisztériuma két plakátját tekinthetik meg,  amelyek röviden, tömören foglalják össze a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és teendőket.

Print Friendly, PDF & Email

A december 17-én megrendezett Sportgálán, a Dabas-Diego Sportcsarnokban átadásra kerültek az ÉV Sportolója Díjak, és a Dabas Város Sportjáért kitüntetés. A rendezvényen  a következő dabasi sportolók kaptak díjakat.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata 2008. március 31-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-4.3.2 konstrukció keretében városunk járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére, melyre 800.000.000 Ft  támogatást nyert el.

A szakrendelő korszerűsítésének folyamatáról ide kattintva tekinthetnek meg tájékoztató anyagot olvasóink.

 

Print Friendly, PDF & Email

Szeretettel meghívom Önt, sporttársait, barátait a december 17-én (pénteken), 18 órától megrendezendő Sportgálára, a Dabas-Diego Sportcsarnokba. Az est folyamán átadásra kerülnek az ÉV Sportolója Díjak, és a Dabas Város Sportjáért kitüntetés. A rendezvényen a dabasi sportolók bemutatói mellett a Csillag Születikből ismert Inzsöl Gyula zenés modellrepülő show-ja teszi látványossá a programot.

Jöjjön el és tegye feledhetetlen élménnyé a dabasi sporttehetségek estjét.

Kőszegi Zoltán
 polgármester

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata 2004. december 5. emlékére minden évben megtartja a Szeretet és Összetartozás Ünnepét. Ezzel a rendezvénnyel a külhoni magyaroktól a magyar állampolgárság megszerzésének lehetőségét megtagadó, sikertelen népszavazásra emlékeztünk. Idén a kormányváltást követően megoldódott ez az égető probléma, így az elcsatolt területek magyarjai is igényelhetik és megkaphatják a magyar állampolgárságot. Ezzel a döntéssel Magyarország új országgyűlése orvosolta nemzettársaink sérelmeit és jóvátette azt, ami több millió magyarnak fájt 2004 óta.

Ezúton szeretném meghívni Önt és családját az utolsó ilyen jellegű rendezvényünkre, hiszen a fent említett okok miatt erre a sajnálatos eseményre való emlékezés elvesztette az aktualitását. Bebizonyosodott, hogy erős akarattal és megértéssel, a valós történelmi ismeretek birtokában meg lehetett valósítani a kettős állampolgárság megadását. Mindannyian összetartozunk, minden kétséget kizáróan, mi magyarok szerte a világban.

Print Friendly, PDF & Email

December 4-én, szombaton lezajlott az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás adventi koncertje a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tornatermében. A kistérség tíz településének 200 diákja énekelt együtt ezen az eseményen. A gyerekek felkészítője és karmestere Street Gábor volt.

A rendezvényen Zsadányi Lászlóné, a társulás volt elnöke átadta Kőszegi Zoltánnak, az újonnan megválasztott elnöknek az Önkormányzatok a Közművelődésért Díjat, amelyet a Magyar Népművelők Egyesülete adományozott az OKTKT-nak hatékony kulturális tevékenységéért.

A rendezvény összekapcsolódott a Szeretet és Összetartozás ünnepével, amelyet Dabas Város Önkormányzata a 2004. december 5-i sikertelen népszavazás óta minden évben megrendez. A délután programja a Garázs Band koncertjével zárult.

A rendezvényről készült képanyagok megtekinthetőek ide kattintva.

Print Friendly, PDF & Email

December 5-én este 18 órai kezdettel a Kossuth Rádió két műsorában is Dabas lesz a fő téma.

Az Esti séta című műsorban a december 5-i népszavazás évfordulójáról, az Ezer dabasi pillanat című képes könyvről hallgathatnak beszélgetést, amelyben Kapui Ágota Kabinetiroda-vezetővel, Kőszegi Zoltán polgármesterrel, országgyűlési képviselővel, Czagányi László helytörténésszel, Valentyik Ferenc amatőr helytörténésszel és Feldman Lászlóval beszélget Kövesdy Zsuzsanna és Liptai Katalin. Ezt követően pedig egyórás beszélgetést hallgathatnak meg az Arcvonások című műsorban, melynek két szereplője az idei évben kerek születésnapot ünneplő id. Bábel Balázs, és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek.
 
Hallgassák a Kossuth Rádiót december 5-én,  vasárnap este 18 órától!

Print Friendly, PDF & Email

November 23–28-ig tartott a IV. Szőlősi Napok programsorozat, amely ez évben is színes kínálattal várta az érdeklődőket. Az esemény célja és erénye pontosan abban áll, hogy a helyi kisközösség értékeit mutatja be, lehetőséget teremtve a különböző korosztályoknak az aktív részvételre. A több éves hagyományok szerint a kezdőnapon ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal várta az érdeklődőket dr. Radvánszki Ida és dr. Klemencz Hajnalka.

Print Friendly, PDF & Email

November 28-án, vasárnap zimankós téli idővel köszöntött be az advent.  A jéghideg havas eső nem kedvezett a kézműveseknek, árusoknak, de a látogatottságnak sem. Az óvodában azonban nagy volt a nyüzsgés. A kézműves foglalkozásokra sok gyerek érkezett, és a hideg ellenére is sok szülő, rokon nézte végig az óvodások, a kisiskolások és a Pilinke énekes csoport karácsonyváró műsorát. Csak a forró tea és forralt bor enyhítette átmenetileg az átfagyott közönséget, majd a gyerekek műsora után kiürült a tér, miközben az időjárás egyre zordabbá vált.

Print Friendly, PDF & Email

November 27-én, pénteken este köszöntötte Dabas Város Önkormányzata dr. Bábel Balázs érseket és édesapját, id. Bábel Balázst abból az alkalomból, hogy városunk két díszpolgára ebben az esztendőben ünnepelte születésének kerek évfordulóját. Az apa márciusban 90., a fiú októberben 60. életévét töltötte be.
 Az ünneplő közösséget és a vendégeket Szandhofer János alpolgármester köszöntötte
, majd Feldman László felolvasta Kőszegi Zoltán polgármester levelét, aki e sorokon keresztül üzent az ünnepelteknek, ugyanis a Külügyi Bizottság tagjaként Montenegróban tartózkodott a rendezvény idején. A két Bábellel, apával és fiúval oldott, családias beszélgetést alakított ki az est moderátora, Pásztor Gergely képviselő.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010.  december 1-jén  (szerda)  17.00 órai kezdettel ülést tart,  MELYRE TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Az ülés helye:  Polgármesteri Hivatal Nagyterem  Dabas, Szent István tér l/b.

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Dabasiak! Kedves Vendégeink!

2010-ben már negyedik alakalommal rendezzük meg Dabasi-szőlőkben a Szőlősi Napokat programsorozatot azzal a céllal, hogy tartalmas kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújtsunk az őszi időszak beköszöntével minden nemzedék számára. A név, a helyszín és a programok elválaszthatatlanok egymástól. Ezek az események értéket kívánnak közvetíteni, hogy általuk megerősítsük és megújítsuk közösségeinket.
A Szőlősi Napok programjában ezúttal is találhatnak egészségügyi szűrővizsgálatot, gyermekeknek, családoknak szóló programot, könyvbemutatót és templomi koncertet.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata november 12-én, pénteken köszöntötte a szociális szférában dolgozókat a Városháza nagytermében. A rendezvényen Kőszegi Zoltán polgármester tartott ünnepi beszédet, amelyben a szociális segítőmunka fontosságát hangsúlyozta. A polgármester elismerő oklevéllel köszönte meg azon vállalkozások, cégek, intézmények és egyesületek segítségét, akik a Gróf Vay Péter alapon keresztül támogatták a város árváit és rászorulóit. Az ünnepségen átadásra került a „Rászorultakért és Elesettekért”- díj. Idén Bartos Sándorné, a Vöröskereszt dabasi fiókjának vezetője vehette át ezt a kitüntetést több évtizedes önzetlen és magas szakmai színvonalon végzett segítőmunkájáért. A rendezvényt Kovács Éva brácsaművész és művészbarátainak koncertje zárta.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.

Print Friendly, PDF & Email

Mezey Katalin 2010. november 16-án volt a Gyóni Géza Általános Iskola vendége, ahol az írónő és muzsikus művésztársai maguk tolmácsolták a gyerekeknek a Holdének című kötet verseit. Az írónő dedikált kötettel jutalmazta azt a két kisdiákot, akik maguk is mesével, verssel örvendeztették meg társaikat.

A rendhagyó programot a Halász Boldizsár Városi Könyvtár a Gyóni Géza Általános Iskolával együttműködve a „Mi vagyunk a tudás pillére!” – Szolgáltatás-fejlesztés a dabasi Halász Boldizsár Városi Könyvtár olvasói táborának növelése és az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0010) című projekt keretében szervezte meg.

További részletek ide kattintva olvashatóak.

Print Friendly, PDF & Email

November 13-án, szombaton került sor azon idős házaspárok köszöntésére, akik idén ünnepelték házasságkötésük 50.-60. évfordulóját. A rendezvényen kilenc idős pár erősítette meg házassági esküjét az anyakönyvvezető előtt. Az eskü aláírása után Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket és átadta az Önkormányzat ajándékát. A rendezvény ünnepélyes részét zenés műsor követte, ahol Szalontai Eszter operaénekes és a Rozmaring Hagyományőrző Népdalkör szórakoztatta a megjelenteket.

A rendezvényről készült felvételek megtekinthetőek ide kattintva.

Print Friendly, PDF & Email

A közel 20 nevező csapat közül az idén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyerte meg a hagyományos Vállalkozók Napi Főzőverseny Vándorbogrács-díját.

A számos ételkülönlegesség közül a zsűri döntése alapján a 2010. év Dabas Étele, sőt inkább menüje a „brezáni tárkonyos leves, Rákóczi módra”, másodiknak „felvidéki kakasperkelt tót galuskával”, valamint desszertnek a „sári gerheny fokhagymás tejföllel vadítva”.

Print Friendly, PDF & Email

2010. szeptember 21-én kedden a XII. DABASI NAPOK rendezvénysorozat részeként a Gyóni Lurkó Óvoda új tornaszobájának ünnepélyes átadására került sor. Az új létesítmény „Dabas-Gyón Lurkó Óvoda infrastrukturális beruházása” project részeként valósult meg városunkban. A pályázaton elnyert támogatás összege 19 000 000 Ft, az Önkormányzat által saját forrásból biztosított összeg 6 538 676 Ft volt.

Az ünnepélyes átadásról készült képek megtekinthetőek ide kattintva.

 

 
Print Friendly, PDF & Email

2010. szeptember 18-án a XII. DABASI NAPOK rendezvénysorozat részeként átadásra került a BMX-esek, gördeszkások pihenő és játszóparkja  Dabas - Gyón városrészben, a Segítőszolgálat udvarán. A park része egy 2,70 méter magas, 3,75 méter széles, 10,55 méter hosszú félcső, egy 3 m magas mászópiramis, streetball pálya, kültéri pingpong, filagória és padok a pihenéshez.

Print Friendly, PDF & Email

1. oldal / 3

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.