Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma
Holnap: Jenő napja lesz

Rendőrségi hírek

Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2023.11.03. napján pénteken 08.00-10.00 óra közötti időben LIGHT FRIDAY akciót tart a Dabasi Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet és a dabasi Polgármesteri Hivatal épülete közötti területen.

Print Friendly, PDF & Email

Kollégáink köszönése valószínűleg legszebb álmaiból ébresztette azt a 18 éves fiatalembert, aki egy lopott, majd összetört kocsiban szunyókált Tatárszentgyörgyön.

12 éves öccsével osztotta meg ideiglenes alvóhelyét, a fiú hozzátartozóihoz, bátyja rendőri őrizetbe került.

Print Friendly, PDF & Email

Ha tudja merre lehet, jelentkezzen!

A Dabasi Rendőrkapitányság 13030/12845/2023. számon folytat nyomozást az 58 éves férfi eltűnésének ügyében. Adataink szerint 2023. június 23-án reggel, narancssárga színű kerékpárjával ment el örkényi otthonából, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Eltűnésekor fekete trikót és fekete rövidnadrágot viselt.

Print Friendly, PDF & Email

A Dabasi Rendőrkapitányság egyenruhásai is képviseltették magukat a 2023. június 3-án megrendezett jótékonysági családi napon.

A szerveződésnek a Bocskai István Református Oktatási Központ, Beleznay János Tagintézménye adott otthont, ahol mintegy 250 érdeklődő várta az egyenruhásokat, akik szolgálati kutyával kiegészülve érkeztek a helyszínre.

Print Friendly, PDF & Email

Sikeres volt a felderítés és a javasolt eljárás is annak a 19 éves táborfalvai fiatalembernek az ügyében, aki egy örkényi üzlet elől lopott biciklit.  A rendőrök kevesebb, mint egy nap alatt elfogták, szabálysértési őrizetbe vették, a drótszamarat visszaadták.

Lezáratlanul állította le kerékpárját egy örkényi asszony 2023. május 25-én kora délután egy helyi bolt előtt. Míg a bevásárlást intézte, valaki elvitte 23 ezer forintos biciklijét.

Print Friendly, PDF & Email

Elfogták a dabasi rendőrök azt a 36 éves férfit, aki 39 éves élettársával három üzletet látogatott végig és mindenhonnan elemelte, amiből bevételt remélt. Az sem zavarta és tartotta vissza, hogy két héttel azelőtt a bíróság hasonló ügyek miatt jogerős szabadságvesztésre ítélte - nem először.

Egy vegyes-, egy parfüm-, valamint egy ruházati bolt szerepelt 2023. május 10-én látogatói; kozmetikai ajándékcsomag, illatszerek, valamint ruhadarabok pedig zsákmányai listáján. A nála lévő táska elfogásakor tömve volt a lopott, közel 100 ezer forint értékű cuccokkal. A rendőrök hiánytalanul lefoglalták és visszaadták tulajdonosaiknak.

Print Friendly, PDF & Email

Egy nap alatt

Azonosították és elfogták a dabasi nyomozók azt a párt, amelynek egyik tagja ellopta, a másik eladta egy ismerősük laptopját - a gyanú szerint. A felderítés mellé a zsákmány visszaadását is társították. Kora hajnalban lépett be 2023. május 3-án egy örkényi házba az a 22 éves tatárszentgyörgyi tartózkodási helyű nő, aki vélt tartozása kiegyenlítése érdekében úgy döntött, meglopja ismerősét. Másnapi kihallgatásán adott magyarázata szerint 7 ezer forintot adott kölcsön ismerősének, aki nem törlesztett, ezért döntött úgy, saját kezébe veszi a tartozás kiegyenlítését.

Print Friendly, PDF & Email

A Dabasi Rendőrkapitányság a 2023 Május 11.-én 10.00-11.30.-óráig "A Közlekedési Kultúra Napja" kapcsán Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskolában tart balesetmegelőzéssel kapcsolatos rendezvényt, melyen előre láthatóan több mint 500 alsó és felső tagozatos diák vesz részt.  

Valamint 08.30-09.30 a Dabas Dr Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet előtti útszakaszon prevenciós standot állítanak ki, ahol a rendőrök a passzív biztonsági rendszerek fontosságát, valamint a kerékpáros és gyalogos közlekedők részére balesetmegelőzési tájékoztatást adnak.

Print Friendly, PDF & Email

Többmilliós hegedűt adtak vissza a dabasi nyomozók egy helyi nyugdíjasnak. A gyanúsítottat is elfogták, aki állítja, maga is meglepődött tettén.

Korábban az idősnél vállalt alkalmi munkákat a 39 éves férfi. Összeszedte a leveleket, megnyeste a fákat, lehordta a gallyakat a pincébe, amikért fizetséget is kapott. Az egyik ottlétekor látta meg a hegedűt, amiért 2023. április 6-án késő délelőtt visszament. Átmászott a kerítésen, egy téglával betörte az ablakot, majd a zeneszobába lépett. Felnyalábolta a hangszert és a két vonót rejtő tokot, majd a 3,5 milliós Stradivari mesterhegedűt a kardigánja alá dugva elmenekült.

Print Friendly, PDF & Email

Lezárt akta: Magához édesgette, majd megerőszakolta – a gyanú szerint

A dabasi nyomozók befejezték annak a 41 éves felsőlajosi férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint békülési szándékkal találkozóra hívta volt barátnőjét, majd kétszer is megerőszakolta és megverte a 37 éves nőt.

Print Friendly, PDF & Email

Kocsis zászlós nevét Tatárszentgyörgyön és környékén mindenki ismeri. A körzeti megbízott egy újabb intézkedésével combosította hírnevét.

Egy körzeti megbízott megbízhatóságát, elismertségét és a belé vetett bizalmat jól tükrözi, ha a körzetében élők bármiben segítséget kérhetnek tőle, bármikor felhívhatják - tudják, számíthatnak rá, az ő biztonságukért, nyugalmukért dolgozik. Egy, a Kocsis Péter zászlós telefonjára 2023. február 8-án befutott jelzés alapján kaptak el egy többszörösen körözött férfit Tatárszentgyörgyön.

Print Friendly, PDF & Email

Önként Jelentkezett, miután fülébe jutott, hogy a rendőrök egy nyugdíjas motorjának ellopása miatt keresik. Meggyanúsították, a kismotort megtalálták.

Egy tatárszentgyörgyi idős férfi kérte a rendőrök segítségét 2023. január 29-é délelőtt, miután észrevette, az udvari korlátnak támasztott, lánccal körbetekert segédmotorkerékpárját valaki elvitte.

Print Friendly, PDF & Email

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot. A dabasi rendőrök keresztülhúzták számításaikat.

Négy nappal a facsonkok 2023. január 19-ei felfedezése előtt járt az erdőben a tulajdonos. A hiányos állományt jelezte a rendőröknek. A helyszíni szemle nemcsak a fákra, hanem az oda vezető útra is kiterjedt, így találták az oda nem illő „tereptárgyat”: egy autó visszapillantó tükrének darabját.

Print Friendly, PDF & Email

A Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. február 9-én 10-14 óra között megrendezésre kerülő állásbörzén az egyéni tájékoztatás adás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhatnak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők, de lehetőség lesz a jelentkezéssel kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai konzultációra is.

Print Friendly, PDF & Email

Csak néhány óráig volt ismeretlen egy gépkocsi lopás tettese - a dabasi nyomozók egy külföldi rendszám alapján jutottak el az iraki-német állampolgárságú férfihez.

Egy inárcsi építési területnél parkoltak le egy munkásokat szállító teherautót 2022. december 9-én reggel. A nap végén hiába keresték, valaki ellopta. Az örkényi és a dabasi rendőrök elsőre csak annyit tudtak, hogy aznap kora délután egy fekete autó érkezett, majd cirkált a parkolóban. 

Print Friendly, PDF & Email

Időpont: 2022. november 24-én 09.00 -11.00 óra között
Cím: 2370 Dabas, Szent István tér 1.

Részletes felvilágosítást kaphatsz a HATÁRVADÁSZ, ISKOLAŐR és JÁRŐR álláslehetőségről, a jelentkezési feltételekről, képzésekről, juttatásokról.
Mindenkit szeretettel várunk!

JELENTKEZZ HATÁRVADÁSZNAK, ISKOLAŐRNEK, JÁRŐRNEK!

Print Friendly, PDF & Email

Nem hallgatta sokáig - elfogták a rendőrök

A dabasi zsaruk őrizetbe vették azt a 18 éves férfit, aki a gyanú szerint Örkényben vett el egy hangszórót egy 14 éves fiútól. A nyomozás során kiderült, társával több lopás is a számlájára írható.

Print Friendly, PDF & Email

A dabasi rendőrkapitányság kiemelt híranyagai megtekinthetőek a rendőrség weboldalán:

Percek alatt ellepték a rendőrök Örkényt
Lövöldözésről és garázdaságról érkezett bejelentésre reagálva a dabasi rendőrök hat embert előállítottak...

Egy hét alatt kétszer vették őrizetbe a rendőrök
A dabasi rendőrök egy napon belül elfogták azt a 22 éves férfit, aki betört egy házba, miután néhány nappal azelőtt lopás miatt szabadságvesztésre ítélték.

Felderítés több felvonásban
Egy drogügylet lebonyolítása közbeni rajtaütés vezette egy újabb kereskedőhöz a dabasi nyomozókat.

Balázs Zoltán r. százados
Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály

Print Friendly, PDF & Email

A dabasi rendőrök egy 23 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint Gyálon követett el egyetlen éjszaka alatt hat vagyon elleni bűncselekményt.

A Dabasi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a 23 éves gyanúsított 2019. április 6-ára virradó éjjel.

Print Friendly, PDF & Email

A dabasi rendőrök egy 67 éves gyáli férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A Dabasi Rendőrkapitányságon indult eljárás egy gyáli férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a 67 éves gyanúsítottal szemben 2018. november 7-én délután, hulladékégetés miatt, Gyálon lévő ingatlana előtt kezdeményeztek intézkedést helyi közterület-felügyelők.

Print Friendly, PDF & Email

MINDENSZENTEK idején a temetők környezetében megnövekedő gépjármű forgalom a gépkocsi feltörők legfőbb célpontja! Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

- A temetőhöz gépjárművel érkezők, a járműtől való távozás előtt győződjenek meg annak zárt állapotáról!
- A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemelje be!
- Ne hagyjon csomagot, értéket, mobil készüléket, személyes iratot a jármű utasterében!
- A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel, türelemmel! Ne „megszokásból" közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!

Ne feledje, alkalom szüli a tolvajt!

Print Friendly, PDF & Email

Autót lopott, majd ittasan vezetett. A Dabasi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a 33 éves férfi 2018. június 1-jén 14 óra körül Dabas, Bem utcában található ingatlanból a konyhapultról engedély nélkül elvitte a sértett személygépkocsijának indítókulcsát, majd azzal elhajtott. Néhány percen belül az örkényi férfit a rendőrök intézkedés alá vonták, mivel a kocsival beletolatott egy közeli ingatlan kapubejárójába.

Print Friendly, PDF & Email

A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőse bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a nyomozást. A nyomozás adatai szerint a 47 éves férfi 2018. július 6-án délelőtt Felsőpakony határában egy gépjárműből kidobott egy kis termetű kutyát, majd a helyszínt elhagyta.

Egy szemtanú a fentieket észlelte, amelyet követően az ebet menhelyre vitték. Az esetről a szemtanú egyik ismerőse tett feljelentést a rendőrségen.

Print Friendly, PDF & Email

Hárman raboltak, őrizetben vannak

A dabasi rendőrök rövid idő alatt azonosították és elfogták azt a három férfit, akik a gyanú szerint csütörtökön este Dabason bántalmazták, majd kirabolták a sértettet. A Dabasi Rendőrkapitányságon indult eljárás két dabasi és egy táborfalvi férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Kerékpározók!

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelemmel kíséri Pest megye útjain a biztonságos kerékpáros közlekedést és ennek érdekében a kerékpáros közlekedési kultúrát.

A nyári szünet megkezdését követően fokozottan veszélyeztetettek a gyermekkorú kerékpárosok, mivel életkorukból adódóan nem rendelkeznek a megfelelő közlekedési szabályismeretekkel. 

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője Bori Zoltán r. főhadnagy,  az iskolai szünidővel kapcsolatban a kerékpáros közlekedés szabályairól, a természetes vizek partján a fürdőzésről, valamint a nyári közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdésekről ad tájékoztatást a következő riportban.

Print Friendly, PDF & Email

A VESZÉLY NEM FAGY MEG !  A FAGYHALÁL MEGELŐZÉSE KÖZÖS ÉRDEK

Az eddig eltelt enyhe télnek vége szakadt. Hóeséssel párosulva sarkvidéki hideg éri el hazánk teljes egészét. Az időjárás az utóbbi napokban vált zordabbá, a kora reggeli órákban a hőmérők mínusz 10-15 fokot is mutatnak, és ez állandósulni fog. A nappali hőmérséklet is fagypont alatt alakul.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.