Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
Holnap: Angéla, Petronella napja lesz

Videogaléria 2015

December 18-án az OBO Aréna adott otthont az önkormányzat évzáró sportrendezvényének, a Sportgálának. Az ünnepség a sportegyesületek, szakosztályok bevonulásával kezdődött. A küzdőtéren felsorakozó sportolók nagy száma impozáns látványt nyújtott, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

A rendezvényt Kuli Imre, a Humánerőforrás Bizottság sportért felelős tagja nyitotta meg, majd Kőszegi Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A városvezetők átadták a különböző szakágak képviselőinek az odaítélt elismeréseket, az Év sportolója díjakat, valamint az Év edzője és az Év csapata díjat.

A Képviselő-testület minden esztendőben Dabas Város Sportjáért díjjal tüntet ki egy-egy olyan személyt, akinek sportmúltja vagy szponzori aktivitása átlagon felüli, így huzamosabb ideig fontos szerepet játszott a város sportéletében. Idén ezt az elismerést Méhész János vehette át meghatározó sporttámogatói tevékenységéért.

Az alábbiakban a kitüntetettek névsorát olvashatják.
– utánpótlás labdarúgás: Zelovics Attila
– felnőtt labdarúgás: Farkas Krisztián
– fitnesz: Gecser Enikő Dóra, Salga Léna
– kyo newaza földharc: Kovács Dániel
– kyokushin karate: Lajosbányai Dánel
– birkózás: Balog Zsolt
– birkózás: Vajó Bernadett
– amerikai futball, felnőtt: Sipos Norbert
– amerikai futball, serdülő: Garajszki Ádám
– triatlon férfi, serdülő: Kanyik András
– triatlon női, serdülő: Bukovszki Tünde
– duatlon férfi: Farkas Zsolt
– duatlon női, gyermek: Nagy Ágnes
– úszás férfi: Kecskés Bence
– úszás női: Szegfi Csenge
– felnőtt férfi kézilabda: Bakos Dávid
– utánpótlás kézilabda: Márton Bence
– lovas sportág: Pál István Zoltán
– erőemelés: Bordás Sándor
– asztalitenisz: Kosiba Dániel
– gokart: Kancsár Ferenc
Az Év Csapata – az FC Dabas II. csapata
Az Év Edzője – Lorántfyné Horváth Ildikó

Print Friendly, PDF & Email

December 17-én került megrendezésre az Évzáró Ünnepi Képviselő-testületi Ülés az OBO ARÉNÁBAN. Az ülés Kőszegi Zoltán polgármester évértékelő beszédével kezdődött, melyben a 2015 évben végzett munkák, elért eredmények, fejlesztések és további fontos közösségi adatok ismertetése mellett, külön megemlékezett az idén elhunyt négy díszpolgárunkról is. Fontos részét képezte még az összefoglalónak Dabas Város főbb foglalkoztatóiról, a helyi gazdaság szereplőiről szóló rész is, melyben vázolta  a jelenlévőknek ezen cégek főbb gazdaság mutatóit és elért eredményeit.

A rendezvényen átadásra kerültek Az Év Dabasi Diákja, Az Év Vállalkozója, Az Év Kulturális Eseménye Dabason díjak, valamint a Képviselő-testület által adományozott további elismerő oklevelek a kiemelkedő karitatív és közösségi munkát végző személyek részére. A rendezvényt a MOTIVA zenekar koncertje zárta.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata november 12-én, csütörtökön köszöntötte a szociális szféra dolgozóit a Nemes-kúria dísztermében.

A rendezvény rövid zenés összeállítással kezdődött, a műsorban részt vett Latyák Domonkos (gitár), a Solymosi Borbála és gyermekei (zenés népdalcsokor), a Dömők család valamint Gogolák Alexandra (népdal). Kőszegi Zoltán polgármester köszöntőjében nagyra értékelte a segítőszakma és a szociális munka fontosságát és elismeréssel szólt annak művelőiről, elkötelezett hozzáállásukról, minden ágazatban. A rendezvényen átadták a Rászorultakért és Elesettekért díjat, amelyet idén a Családsegítő Szolgálat munkatársa, Kuli Andrea vehetett át.

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata november 7-én rendezte meg az újszülöttek köszöntését a Szent István úti Új Bóbita Óvodában. Ez alkalommal a 2015. első félévében született csecsemőket és szüleiket köszöntötték ajándékok, virágok átadásával és egy kis vendéglátással, délután pedig faültetésre került sor a sári Csati-parton, az Újszülöttek Ligetében.

XVII. DABASI NAPOK programsorozat részeként adott koncertet a Kossuth Művelődési Központ udvarán a Bordó Sárkány Régizene Rend formáció, akik nagy közönségsikert arattak a sokszínű és fergeteges előadásuknak köszönhetően.

Most a koncertjük felvételét megtekinthetik az érdeklődők az alábbiakban.


Augusztus 14–22. között került megrendezésre a A Sári Napok – Šárské Dni 2015 rendezvénysorozat a településrész különböző pontjain.

Az augusztus 19-i programjai a Sári Közösségi Házban kerültek megrendezésre. Ezen a délután igen sok és érdekes rendezvény várta az érdeklődőket. Először Folk Udvar néven gyermek táncház fogadta a vendégeit, majd késő délután - A természet apró csodái - névvel Prauda Miklós fotóművész kiállítás megnyitójára került sor. Végül pedig egy Jazz-koncert előadás mellett a Palermo Borbolt és Csokoládémanufaktúra, valamint Gódor Attila szekszárdi borász közreműködésével borkóstolón vehettek részt a vendégek .

Június 4-én, csütörtökön, a trianoni békediktátum 95. évfordulóján Dabas Város Önkormányzata megemlékezést tartott a sári országzászlónál. 2010 óta ezt a napot a Nemzeti Összetartozás Napjának nevezzük, de lelkünk mélyén érezzük, hogy nem ünnep ez.

Emlékeztünk… és nem ünnepeltünk, mert ünneplésre a jelenben még nincs okunk. Az idei alkalmat kistérségi rendezvényként hirdettük meg, így Dabas város közösségén kívül jelen volt néhány kistérségi település polgármestere, alpolgármestere, képviselője, akik a dabasiakkal együtt kívántak emlékezni és koszorúzni ezen a délutánon.

Határon túli nemzettársaink is képviseltették magukat a megemlékezésen, így eljött hozzánk testvérvárosunk, Zenta küldöttsége, a felvidéki Királyfiakarcsa Petőfi Baráti Társulásának négy tagja, de az emlékműsorban szereplő fiatalok és a rendezvény szónoka is határon túlról érkezett.

A délutánt a Kistérségi Fúvószenekar nyitotta meg nemzeti Himnuszunkkal, majd Kőszegi Zoltán polgármester, az OKTKT elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A székelyruhába öltözött erdővidéki fiatalok, a Vargyasi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tagjai, megható műsorral készültek erre az alkalomra. A nemzetiségi létbe süllyedt magyarság fájdalma, kiútkeresése, megmaradásának kérdései hitelesen csengtek az általuk előadott versekből, dalokból.

Popovics Béla munkácsi irodalomtanár, történész már ismerős a dabasiaknak, hiszen idén március 15-i beszédével meghatotta és lelkesítette a közönséget. Felkészültsége, nagyszerű szónoki képessége, erős hite és optimizmusa most is feltöltötte a hallgatóságot, erőt és reményt adott a trianoni trauma feldolgozásához anyaországi és határon túli nemzettársainknak.

Dabas Város Önkormányzata és a Fóti Motorbarátok Köre idén április 25-én emlékezett meg Eric Fernihough versenyzőről, aki 1938. április 23-án a gyóni betonon vesztette életét egy rekordkísérletben.

A tragikus sorsú motoros emlékére Dabas Város Önkormányzata emléktáblát helyeztetett el a London étterem falán. Idén Kőszegi Zoltán polgármester, Pálinkásné Balázs Tünde és Zelenák András alpolgármesterek, Feldman László, a körzet képviselője, dr. Kiss Miklós szervező, a Fóti Motorbarátok Körének tagja, a motorosklubok képviselői és a nyugdíjasklubok tagjai helyeztek el koszorút a domborműnél.
 
A koszorúzás után a motorosok folytatták útjukat Újhartyánba, majd Pusztavacsra, ahol a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Old Főnix Motoros Klub látta vendégül az emlékkör résztvevőit.

Március 15-én, vasárnap délután 14.00 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésére emlékezett a város közössége.

A rendezvény első helyszíne a Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház volt, ahol az egybegyűltek megtekinthették a dabasi óvodások rajzkiállítását, amely a Jó cselekedetek évében a „Tégy jót és csodát teszel” vezérgondolat mentén öltött formát. Idén nagyon sok alkotás részesült elismerésben, ami azt bizonyítja, hogy sok tehetséges és kreatív kisgyermek jár városunk óvodáiba.

A kis művészek a díjakat Kőszegi Zoltán polgármestertől vehették át. A rendezvény a Kossuth-ház homlokzatán elhelyezett emléktáblánál folytatódott, ahol a város polgármestere és Tapodi Katalin intézményvezető helyezett el koszorút.

Az ünnepség következő helyszíne a Ravasz László úti református templom kertje volt, ahol dr. Kókai Nagy Viktor lelkész fogadta a vonulókat. Beszédét követőn Révész Károly képviselő nemzetiszínű szalagot kötött a szabadság fájára, majd a közönség átvonult a Kossuth Lajos Általános Iskola elé, ahol plakett-avatásra és koszorúzásra került sor. A megemlékezés elején az iskola diákjai és az egybegyűltek együtt mondták el Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét, majd Kőszegi Zoltán polgármester és Tamás Roland igazgató leleplezte a megújult Kossuth-plakettet (Pataky Miklós szobrász munkája), és megkoszorúzta az emlékoszlopot.

A központi ünnepség helyszíne a hagyományoknak megfelelően a Szent István tér volt, ahol mintegy 300 fő jelenlétében zajlottak a megemlékezés momentumai. A polgármesteri köszöntőt követően Popovics Béla kárpátaljai történész tartott ünnepi beszédet, majd sor került a Dabas Város Környezetvédelméért Télessy István-díj és a Dabas Város Díszpolgára kitüntető cím átadására. A környezetvédelmi díjat Sikari Orbán kertépítő mester vehette át, míg idei díszpolgárunk a mindenki által szeretett és elismert nyugalmazott gyermekorvos, dr. Farkas Annamária lett.

Az ünnepség koszorúzással zárult, amely idén annyiban tért el a megszokottól, hogy Pásztor Gergely igazgató kezdeményezésére az ünneplők a Kossuth-szobortól átvonultak a gimnázium előtti Széchenyi-szoborhoz, ahol szintén elhelyezték a kegyelet koszorúját.

A rendezvényben közreműködött: Ambrus Lehel (szaxofon), Bánszki Bence (Kossuth-szónoklat) az ÁSZ Színpad (ünnepi műsor), a Pilinke Énekegyüttes (katonadalok), valamint a Dabasi Kovács Sámuel Honvédtüzér Egyesület (koszorúzás).

Print Friendly, PDF & Email

Dabas Város Önkormányzata és a Kossuth Művelődési Központ január 22-én 18.00 órakor tartotta közös rendezvényét a Magyar kultúra napja alkalmából. Az ünnepséget Tapodi Katalin intézményvezető nyitotta meg, majd a Kéknefelejcs Citerazenekar fergeteges moldvai összeállítása következett.

Ezt követően Birinyi József, a KÓTA társelnöke, a Hungarikum Szövetség elnöke mondott ünnepi beszédet. A rendezvény folytatásában Kőszegi Zoltán polgármester és Révész Károly, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke átadta a Dabas Kultúrájáért Karacsné Takács Éva-díjat, amelyben idén Solymosi Borbála népművész, nemezkészítő és népiének tanár részesült.

A díjátadás után a kitüntetettet a Pilinke énekegyüttes meglepetés dalcsokorral köszöntötte, a lányok így köszönték meg oktatójuk zenepedagógusi munkáját.

Az ünnepi műsorban élvonalbeli előadóművészek vettek részt, a közönség Birinyi József népzenekutató hangszeres (doromb, tekerőlant, tilinkó) előadásában, Széles András citeraművész és Berta Alexandra citeratanár bravúros játékában gyönyörködhetett. Mindhárom előadó méltó módon és magas művészi szinten tolmácsolta a magyar népzene- és népdalkincs egy-egy szegmensét ezen a rangos eseményen.


Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.