Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. március 29. péntek
Auguszta
Holnap: Zalán napja lesz

Archív híreink

SPORTGÁLA 2019

Dabas Város Önkormányzata 2019. december 13-án tartotta meg hagyományos évzáró eseményét, az ünnepi Sportgálát.

Az OBO Arénában megrendezett évzáró sportrendezvényen az idei esztendőben Az Év Sportolója, Az Év Csapata és Az Év Edzője díjak kerültek átadásra. Az est díszvendége Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, valamint Fecezsin Róbert magyar válogatott labdarúgó volt.

A Sportgáláról készült fényképek megtekinthetőek a képgalériánkban ide kattintva.

Év Sportolója Díjat 2019. évben az alábbi sportágakban az alábbi személyeknek adományozta Dabas Város Önkormányzata:

Kyokushin karate:Garamszegi Zente
A Gyóni Géza Általános Iskola tanulója, nagycsoportos óvodás kora, 2015. októbere óta karatézik, 2017 óta a Harcosok Klubját erősíti. A versenyzést is ettől az évtől kezdte, dobogós helyezéseket elérve. Majd az edzőváltás után Zente felkészítése tudatosan a testalkatának és korának megfelelően történt shihan Ábrahám Edit vezetésével, amit az egyre fényesedő érmek színe is alátámaszt a küzdelmekben. Több hazai és határon túli versenyen is részt vett már, saját bevallása szerint arra a legbüszkébb, hogy két egymást követő évben is elnyerte az Utánpótlás Össz-Knockdown Magyar Bajnokság országos bajnoki címét. Korosztályában igazi példaképnek számít, hiszen a kisebb karatékák felnéznek rá Zente kitartása, szorgalma és tanulni akarása is példamutató.

Kyokushin karate: Farkas György
A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulója, 2015 novembere óta karatézik, 2017 óta a Harcosok Klubjának a kiemelkedő versenyzője. A 2019-es edzőváltás után Gyuri fejlődése kiugró volt mind lelki, mind pedig fizikális téren. Sokkal határozottabb, céltudatosabb versenyző vált belőle. Edzésen becsülettel elvégezte a célirányos munkát, emellett csapattársait is koordinálja, ha tévesztenének. Idei évben hatalmasat lépett előre, mikor régi riválisát, akitől addig több vereséget szenvedett, maga mögé tudta utasítani egyértelmű fölénnyel. Emellett formagyakorlatban is kiemelkedően teljesít már a második félévben, hisz országos és nemzetközi bajnokságokon is győztesként tért haza, dicsőséget szerezve a Harcosok Klubjának, valamint Dabas Városának. A két fiatal Harcos korcsoportjából adódóan rendre egymással szembe kerül a tatamin. Példa értékű azonban, hogy a versengés és a küzdelem kettejük között valóban csak a küzdőtérre korlátozódik, azon kívül igazi barátként segítik egymást!

Duatlon gyermek korcsoport: Fabók Eszter
Eszter óvodás kora óta sportol, már kisiskolásként is indult mezei futóversenyeken, ahol több alkalommal is a dobogóra állhatott. A duatlonhoz a versenykerékpározás fortélyait ügyesen és gyorsan elsajátította, így már 8 éves kora óta igazolt versenyzője a Dabasi Szabadidő Sportegyesületnek. Eszter is – ahogy nővére Vivien -, kitűnő fizikai képességekkel és élettani adottságokkal rendelkezik, edzéseken mutatott szorgalma példamutató. Az idei versenyévadban sokat fejlődött futásban és kerékpározásban is. Az év elején még kisebb betegségek, sérülések akadályozták a versenyeken való jó szereplését, de az év végére nagyon sokat erősödött, teljesítménye fokozatosan javult. Eszter a Magyar Triatlon Szövetség 2019-es év duatlon ranglistáján a gyermek körcsoportban 11. helyezést érte el.

Triatlon gyermek korcsoport: Fabók Vivien
Vivien 2013 óta igazolt versenyzője a Dabasi Szabadidő Sportegyesületnek. Kitűnő fizikai képességekkel és élettani adottságokkal rendelkezik, edzéseken mutatott szorgalma példamutató. A 2019-as versenyévadban nagyon sokat fejlődött, melyet szorgalmának és kimagasló küzdeni tudásának köszönheti. A futóteljesítménye kiváló, elképesztő hajrára képes. Az idei versenyévadban az Országos Bajnokságon Pécsen taktikus versenyzéssel, hatalmasat hajrázva felállhatott a dobogó legmagasabb fokára: a Magyar Köztársaság Bajnoka lett triatlon sportágban gyermek korcsoportban. Vivien a Magyar Triatlon Szövetség által vezetett triatlon ranglistát korcsoportjában a 2019-es évben megnyerte, amit a ranglista versenyeken elért jó helyezéseinek és az Országos Bajnokságon elért első helyezésének köszönheti. Utánpótlás aranyjelvényes versenyző, a Heraklesz válogatott keret tagja.

Vívás: Szitai Zoltán
Szitai Zoltán a Gyóni Géza Általános Iskola Tanulója. A Top Fitness Sportegyesület vívó szakosztályának versenyzője, edzője Szabados Kristóf. Edzője elmondása szerint Zoli nem csak szorgalmával, sokkal inkább óriási szívével tűnik ki a versenyzőtársai közül. Ez az edzéseken a segitőkészségével, a fiatalabbak felé mutatott empátiában, míg a versenyen az utolsó pillanatig tartó győzni akarásában mutatkozik meg.
Helyezései: Országos diákolimpia 2. hely , City Kupa korosztályos verseny u14 korosztályban 1.hely

Lovaglás: Józsa Milán
A Dabasi Lovas Kör SE versenyzője, aki gyermekkorában kezdett el ismerkedni a sportokkal így a lovaglással is. Edzője Sáli Gábor volt, akinek szigorú, de eredményes tanítása révén lovagló tudása biztos alapokon nyugszik. Az alapok elsajátítása után figyelme inkább a futball felé fordult, így a lovaglás egy ideig háttérbe szorult. Milán 1 éve kezdett el ismét lovagolni, immár saját lován. Munkáját Sáli Gábor mellett még egy edző, Verb Ágota is segíti, akiknek köszönhetően megkezdte lovas karrierjét a díjugrató sportban. Iskolai tanulmányai mellett is minden nap szakít időt a gyakorlásra. Elismerésre méltó szorgalma, kitartása és elhivatottsága a lovak és a lovassportok, azon belül is a díjugratás iránt. Számos szabadidős díjugrató versenyen mérettette már meg magát, ahol szép eredményeket ért el. A rossz idő és a közelgő tél sem gátolja abban, hogy az edzéseket tovább folytassa és készüljön a 2020-as versenyszezonra, ahol a cél a Megyei Bajnokság lesz.

Sáli Csenge díjugratás
11 éves lovasoknak díjugratásban a legrangosabb Országos szintű bajnoksága Korosztályos Championátus, amely két fordulóból áll (összesen 6 pálya). Sáli Csenge a korosztályának megfelelő Gyermek kategóriában (10-12 évesek) minden versenyszámában a top 10-ben végzett: az első fordulóban elért legjobb eredménye 3. hely, a második fordulóban 5. hely. Összesítésben a két forduló alapján a 7. helyen végzett.

Rúd sport: Szántó Kira Amira és Gabona Nikol
Az idei évben a Kiki Nixi Polueduo jelentős helyi összefogás eredményeként eljuthatott a Kanadában, Montrealban megrendezésre került Nemzetközi Rúdsport Világbajnokságra. A lányok számára ez volt az első nemzetközi megmérettetés, amelyet kiváló felkészültséggel, rengeteg edzésmunkával alapoztak meg. Így a dobogó második fokára állhattak, amely nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Méltán vehetik át idén az év sportolója kitüntetést.

Amerikai futball utánpótlás: Csorba Kevin
Kevin fiatal kora ellenére már több mint két éve amerikai focizik nem is akárhogyan. Már az első hónapokban legszívesebben megállás nélkül dobálta volna a tojáslabdát, hiszen az irányító posztot választotta. Folyamatosan fejlődik, köszönhetően a szorgalmának, a sport iránti szeretetének és nem utolsó sorban az edzők iránti tiszteletének. Minden edzésfeladatban a 100%-ot szeretné nyújtani, a hibáiból is tud tanulni. Az idei évben 100%-os teljesítménnyel nyerte meg csapatával a diósdi Flag kupát, ahol természetesen kiemelkedő játékkal rukkolt elő és fáradhatatlanul adta a touchdown passzokat a társainak. Sokszor edz már a felnőtt csapattal, hiszen a korosztályából kiemelkedik az utóbbi években megszerzett tudásának is köszönhetően, és egy felnőtt meccset se hagyott ki, ahol egyelőre még segítőként tevékenykedik.  A junior csapatnak igazi vezére, felnéznek rá a társai és a jövő Sparks-jának egyik nagy reménysége.

Amerikai futball felnőtt: Gulyás Dávid
Dávid egy kitűnő adottságokkal rendelkező fiatal rombológép. Magas, gyors, atletikus és nagyon jó motorral rendelkezik. Akinek szorgalma és játék iránti alázata példaként szolgál a csapattársai felé. Játékának és küzdőszellemének köszönhetően igazi motivátor a pályán, hiszen az első sípszótól az utolsóig küzd, csíp, rúg, harap, mindezt kifejezetten magas szinten. Nála nincsen elveszett labda, ellazsált play. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően folyamatosan húzza magával és sarkallja jobb teljesítményre társait. Pályán az irányítók rémálma, de azon kívül egy nagyon szerény jó fiú, aki nemrég apa is lett. Amihez szintén szívből gratulálunk! Ha szorgalma és fejlődése töretlen marad a jövőben, akkor a magyar nemzeti válogatottban való szereplés sem elképzelhetetlen számára. Reméljük egyszer magára öltheti a címeres mezt és tovább bővíti azon játékosok névsorát, akik a Sparks-ból verekedték be magukat a legjobbak közé.

Tenisz: Pacsirta József
Pacsirta József még csak nemrégiben ismerkedett meg a sportággal. Hangyaszorgalmának és a játék iránti hihetetlen szenvedélyének köszönhetően nagyon rövid idő leforgása alatt egészen elképesztő eredményeket produkált. Pályafutását a Dabas 2 csapatában kezdte és már rögtön az első szezonjában a csapat legeredményesebb játékosává vált. A tavaszi szezont követően az egész nyarat átteniszezte és, nem kis meglepetésre, az esélytelenek nyugalmával, de a fiatalok bátorságával végigverte Dabas legjobb játékosait, hogy végül felérjen a dabasi piramis ranglista csúcsára. Tette ezt úgy, hogy Pacsirta igazi erőssége nem is az egyes, hanem inkább a páros tenisz. Párosban ugyanis, Fritz Ferenccel kiegészülve, képes volt bármely csapatot legyőzni Pest megyében. Jellegzetes berohanós röptéivel a Balaton partvidékét is megjárta, Dabas színeit képviselve lesújtott mindenkire, aki csak szembekerült vele a pályán. Rendkívüli fejlődésének és eredményeinek köszönhetően ősszel meghívást kapott Dabas 1 csapatába, ahol végül a csapattal megszerezte a Pest Megyei Teniszbajnokságban az ezüstérmet. A teljes szezon tekintetében Pacsirta volt a dabasi csapat legeredményesebb játékosa. Pacsirta hihetetlen fejlődéstörténete, szenvedélyes, bátor játékstílusa jó példaként és igazi inspirációként áll a jövő dabasi teniszezői számára.

Tenisz: Kőszegi Zente Péter
Kőszegi Zente Péter 6 éves kora óta teniszezik, sport iránti alázatának, egyedülálló sporttechnikai megoldásainak köszönhetően folyamatosan kimagasló eredményeket ér el a tenisz sportágban. Sikereit megalapozta a nyár óta tartó, heti hat alkalmat magában foglaló intenzív edzésprogramja. Többszörös korcsoportos bajnok a Teniszport országos versenyein, ahol saját kortársai mellett, a nála 2-3 évvel idősebb versenyzőket is sikerrel győzte le. A korosztályos sorozatban 2x I. helyezetést, 2x. II. helyezést ért el. Emellett számos helyezést is elért – többek között – a 2019. évi Pest Megyei Tenisz Szövetség által rendezett bajnokságokon, és a Champions Bowl Nemzetközi teniszverseny sorozat magyarországi állomásán. Edzője szerint példamutató az, ahogy Zente, akaratának, szorgalmának, kitartásának, nem utolsó sorban a befektetett rengeteg munkának köszönhetően folyamatosan fejlődik pályafutása során. Gondos Imre úgy jellemezte, hogy ő a klub legnagyobb reménysége, egyik nagy értéke, aki ugyanezen szorgalommal még sok örömet és sikert hozhat Dabas sportszerető közönségének. Kiemelkedő eredményei mellett tanulmányi eredményei is kiválóak.

Tóth Roland transzplantált válogatott röplabdázó
Tóth Rolandot talán senkinek sem kell bemutatnom, akik itt ülnek a sportcsarnokban, hiszen néhány évvel ezelőtt sokan közösen fáradoztak azon, hogy az akkor szükséges életmentő tüdőtranszplantációjának minden feltétele rendelkezésre álljon. 6 éve történt mindez, azóta felépült és már több alkalommal is bebizonyította élni és tenni akarását és tehetségét. A transzplantált sportolókat összefogó Trappancs Egyesület versenyzője. A magyar transzplantált válogatott tagja, aki a Szervátültetettek Világbajnokságán vett részt idén. A röplabdacsapattal 5. helyezést ért el, de teniszben is megmutathatta tehetségét, ahol szintén 5. helyeztett lett. Roland sporteredményeivel igazi példakép lehet korosztályában.

Fitness: Macsakajaj c. duó (Janicsák Fanni és Fehérvári Fanni)
2019-ben a dabasi Top fitness SE a Macskajaj c. duó koreográfiát jelöli az év sportolója díjra(Névszerint Janicsák Fanni és Fehérvári Fanni).Ebben az évben  minden versenyen a dobogón végeztek. A Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén és a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének versenyein akrobatikus tánc kategóriában háromszor voltak elsők és kétszer másodikok. A magyar versenyeken kívül Bécsben is a Grand Prix International Dance Open Vienna-n megméretteték magukat   akrobatikus tánc kategóriában, ahol első helyezést értek el.A lányok egyéniben és duóban is sikeres évet zárhatnak. Kimagasló alázatos edzésmunkájuk,társaikhoz és edzőikhez való példamutató magatartásuk és az eredményeik miatt kapják a díjat. Példaképek a fiatalabb versenyzőknek is.

Labdarúgás felnőtt kategória: Eördögh Levente
Az év felnőtt labdarúgója Eördögh Levente. Levente Nyíregyházán született és itt is kezdte labdarúgó pályafutását 2006-ban, 12 évesen a Nyírsuliban. 2012-ben a Bozsik Akadémiára került, majd megfordult Nagykállón, Dunaharasztiban, a Soroksár, valamint a Cigánd NBII-es csapataiban. 2016-ban 22 évesen igazolt az FC Dabashoz, ahol eddig 105 mérkőzésen ölthette magára a Dabas mezét. Levente a védelem stabil oszlopa. Kiemelkedő fizikális adottságokkal rendelkezik és remek a fejjátéka. Védőként nagyon fontos gólokat szerzett és ezekkel meccseket döntött el. Kiváló közösségi ember, mind a játékban, mind a magánéletben. Megbízható, szilárd felelősségtudattal rendelkező sportember.

Labdarúgás utánpótlás: Kovalik Róbert
Kovalik Róbert az FC.Dabas U-19-es csapatának a labdarúgója jelenleg a 18. életévét tölti, akinek a pályafutása Újlengyelben kezdődött, s 2015 nyarán került az Egyesületünkhöz, ahol minden korosztályunkban oszlopos tagnak számított. Robi az FC. Dabas színeiben országos II. osztályban bajnoki címet ért el az U-14-es korosztállyal a 2015-2016-os évadban, míg a 2018-2019-es versenyévben az U-17-es korosztállyal a dobogó 2. helyén végzett. Posztját a védelem tengelyében találták meg. Szorgalmának, a futball iránti tiszteletének, alázatának köszönhetően az utánpótlás bajnokság mellett mára a felnőtteknél is bizonyította, hogy lehet rá építeni a jövőt. Fél éve a felnőtt NB3-as edzéseket is látogatja, s a Dabas II-es csapatának kihagyhatatlan tagjává nőtte ki magát. A futball mellett példaértékű a tanulmányi eredménye is, hiszen évről-évre kimagasló teljesítményt nyújt ezen a területen egyaránt.

Elismerő oklevelek: labdarúgás Pacsirta Zétény, Jozic Márkó, Bokros Bertold
Jozic Markó, Bokros Bertold, Pacsirta Zétény  az FC Dabas Játékosai, az egyesületben ismerkedtek meg a labdarúgás alapjaival. Mindhármukról elmondhatjuk, hogy életük a foci, az edzéseken és a mérkőzéseken maximálisan teljesítenek, mindent megtesznek annak érdekében hogy fejlődjenek.
Mind a 3 gyerekkel kapcsolatosan elmondható: alázatos, célratörő, maximalista edzésen és a mérkőzéseken, társaival megérti, és megérteti magát, technikai tudásuk korosztályukhoz képest kiváló, győzni akarás minden szempontból erős bennük.
E három kiváló ifjú labdarúgó teljesítménye alapján lehetőséget kapott, hogy a FTC –n folytassa edzéseit és várhatóan a tornaklub játékosaiként büszkeséggel tekinthetünk rájuk a jövőben is.


Az év Csapata: FC Dabas leány csapata
A csapat megalakulása óta folyamatosan, töretlenül fejlődik. Elért eredmények
-    2016/17            U15 félpályás bajnokság csoport elsők
-    2017/18            3/4 pályás pajnokság Ezüst érem
-    2017/18           Futsal bajnokság Ezüst érem
-    2017/18            Strandfoci bajnokság Arany érem
-    2018/19           3/4 pályás bajnokság Arany érem
A jelenlegi szezonban 2019/20 két bajnokságban neveztek ami párhuzamosan megy 3/4 pályás bajnokság és futsal. Mindeddig csoportelsők mind a kettőben.

Elismerés a Barca tábor önkénteseinek
Szeretnénk köszönetet mondani azoknak az önkénteseknek, akik a 2019. évben a nyári FC Barcelona Academy Futballtáborban önzetlenül hozzájárultak munkájukkal a tábor sikeres lebonyolításához. A táborban idén is 230 gyermek vett részt, hogy a világ egyik leghíresebb futballegyesületének edzőitől tanuljon focizni. A tábort június 1-2-között tartották meg az FC Dabas Sporttelepén.

Kézilabda Férfi felnőtt játékos: Szöllősi Szabolcs
2018-ban igazolt Dabasra Tatabányáról a 73-szoros Magyar Válogatott játékos. Ebben az évben 36 mérkőzésen 108 gólt szerzett. A kiemelkedő támadás technikája mellet az NBI egyik legjobb védekező játékosa. A csapat vezéregyénisége, aki mindent megtesz a sikeres szereplés érdekében. A tavalyi év során Magyar kupa 4. és a bajnokságban kiharcolt 8. hely megszerzésében oroszlánrészt vállalt. A profi szemléletével és a példaértékű hozzá állásával nagyban segíti a szakmai munkát egy igazi példakép a csapat fiatal játékosai számára. Edzője: Tomori Győző, Szilágyi István

Kézilabda Férfi utánpótlás játékos: Ács Tamás
Tamás 2014-ben serdülő játékosként érkezett Dabasra a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról. Nagy munkabírása és elhivatottsága már akkor feltűnt az edzőinek. 2018-19-es nemzeti Ifi Bajnokságon 3. helyezést ért el csapattársaival. A tehetsége mellett szorgalmas és céltudatos. 3 éve az NBI-es csapat tagja az idei szezonra meghatározó játékossá nőtte ki magát a felnőttek között. Nagyszerű példa az utánpótlás korú játékosok számára, hogy a megfelelő alázattal és munkával minden lehetséges. Amennyiben fejlődése töretlen marad, bármit elérhet a sportágában. Edzők: Tomori Győző, Szilágyi István, Woltz Ákos

Kézilabda Női felnőtt játékos: Ináncsi Fruzsina
A 2005-ös dabasi lányok, miután különösebb megerőltetés nélkül diadalmaskodtak az ország összes jelentős utánpótlás tornáján, az U14 első osztály rájátszását végig dominálva, Magyarország legjobb csapatává avanzsáltak. Aki figyelemmel követte elképesztő utazásukat, azokban egy dolog biztosan megfogalmazódott, Ináncsi Fruzsina jelenleg az egész korosztály felett áll. Egészen hihetetlen, hogy Fruzsi szélsőként is, mekkora befolyással bír a mérkőzések alakulására. Az idei szezontól, a végső győzelemre esélyes U15 és serdülő első osztályú csapatok mellett, a feljutásra is esélyes, Nb2-es felnőtt csapatunkban bontogatja szárnyait, ahol mindössze 14 éves kora ellenére, csapata legeredményesebb játékosa. Magával ragadó személyisége, mindig vidám kisugárzása, páratlan munkamorálja igazi jelenségé varázsolják őt a pályán, és a pályán kívül egyaránt. Edzők: Lepsényi Sándor

Kézilabda Női utánpótlás játékosa: Polákovics Réka
Vezetésével U13-as csapatunk 100%-os teljesítménnyel realizálta a regionális küzdelmeket, illetve a nála egy évvel idősebb korosztályban országos bajnoki címet szerző gárdában is meghatározó szerepet vállalt. Rengeteg dolgot ki lehetne emelni Rékával kapcsolatban, képességeit, szorgalmát, győzni akarását, amik talán már most a korosztálya legjobbjává teszik, ám van, ami ennél is különlegesebb benne, az az öröm, és vidámság, ami nála ehhez párosul. Amikor elemében van, kicsit olyan érzése van az embernek, mintha a lebegne a pálya felett, és be is ragyogná azt, fiatal kora ellenére, nagyon fontos dolgot tanítva nekünk ezzel a sport igazi lényegéről és szellemiségéről. Edzők: Lepsényi Sándor

A Dabas Város Sportjáért kitüntetést, amellyel a város sportéletében huzamosabb ideig kifejtett sportfejlesztő, sporttámogató tevékenységét ismeri el az önkormányzat. 2018-ban Dabas Város Önkormányzata a Dabas Város Sportjáért-díjat Szilágyi Istvánnak adományozza:
Az örök ifjú, Szilágyi István Tökölön született, egy fantasztikus játékos pályafutás után – melyben helyet kapott 227 válogatott és 2 világválogatott szereplés is, két olimpián vett részt: 1976-Montreal, 1980-Moszkva (4.hely) A legendás beállós 17 évig volt a Ferencváros, 2 évig a Debrecen játékosa. Ausztriában építette fel edzői karrierjét és vált az osztrák kézilabdázás egyik meghatározó szereplőjévé. 29 év ausztriai élet után 2013-ben költözött haza és választották feleségével új otthonukká Dabast és vállalt szerepet a dabasi kézilabda fejlesztésében, ahol az egyesület szakmai igazgatójaként számítanak egyedülálló tapasztalatára és szakértelmére. Az utánpótlás nevelésben minden nap szervesen kiveszi a részét, egyéni képzéseket tart, edzéseket nézz és adja át tudását a feltörekvő edző kollégáknak. István sok-sok jó tulajdonsága mellett a legkiemelkedőbb, hogy azon szakemberek közzé tartozik aki igyekszik minden tudását átadni. Az utánpótlás nevelés mellett a felnőtt csapat irányításába is nagyon fontos szerepet vállal. Házasságából két fia született és ahogy ez várható volt István kézilabda szeretete mindkét fiúra ráragadt. Zoltán 10 évig a dabasi kézilabda klub edzője volt, jelenleg a Vác NB I-es csapat vezetőedzője, Viktor játékosként Bajnokok Ligája győztes, Német bajnok és kupagyőztes, jelenleg a THW Kiel sportigazgatója. Szilágyi István a Dabas Kézilabda Klub legnagyobb értéke!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.