Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra, Titanilla
Holnap: Tódor, Rómeó napja lesz

Archív híreink 2014

Sportgála 2014

December 19-én, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

Az eseményről készült  videofelvételt és a díjazottak névsorát, valamint méltatásaikat tekinthetik meg olvasóink az alábbiakban.

A Mag Televízió felvétele

Az Év Sportolója Kyokushin Karate sportágban FAZEKAS ÁDÁM

A  Kyo Dabas Sportegyesület versenyzője, edzője Bábel Csaba. Eredményei alapján méltán érdemelte ki a 2014-es Év Sportolója díjat. A Global Grapping Országos Bajnokságon, Debrecen, 2014-ben felnőtt férfi kategóriában, 75 kg-os súlycsoportban I. helyezést ért el, így aranyérmes lett.


Az Év Sportolója röplabda sportágban GAÁL BERNADETT

Edzője és felterjesztője fontosnak tartotta, hogy emberi és sportolói érdemei alapján ebben a rangos elismerésben részesüljön. Bernadett dabasi lakos, aki jelenleg Gödöllőn tanul gimnáziumban és a TEVA-Gödöllői RC csapatát erősíti. Berni Dabason kezdett röplabdázni, de a sport miatt Gödöllőn folytatta. Edzője Szabados István.


Az Év Sportolója amerikai futball sportágban GECSER MÁTÉ

Máté  a Dabas Sparks Amerikai Futball Club Egyesület versenyzője, edzője Bíró Krisztián és a csapatot elkapóként erősíti, országos 8. helyezéssel büszkélkedhet. A csapat legeredményesebb és legsokoldalúbb játékosa, aki a pályán kívül is rengeteget tesz a közösségért. Nagyrészt az ő teljesítményének tudható be, hogy a csapat az év első felében lezajló divízió II-es bajnokság rájátszásába jutott és ott helyt állt. 2014 második felében egy megállapodás keretein belül az I. osztályban szereplő Budapest Hurricanes csapatánál is eredményesen játszott. A csapat a 3. helyen végzett a bajnokságban. Jelenleg a tavalyi év végén alakult magyar felnőtt, férfi amerikai futball-válogatott keret tagja.

Az Év Sportolója erőemelés sportágban BORDÁS SÁNDOR

Számos nagy világverseny élvonalában kiemelkedő eredményt ért el. Méltán vagyunk büszkék rá, hiszen a közelmúltban, az Egyesült Államokban hajtott végre nagy sportteljesítményt. A Magyar Erőemelő Profi Liga sportolója, legjobb hazai eredményei: Hazai kvalifikációs nyílt verseny, Eger, 1.helyezés; Felhúzó bajnokság , 2. helyezés; WPC. magyar bajnokság, Gyula, 1. helyezés. Nemzetközi eredményei: Junior Európa-bajnokság Ausztria, 1. helyezés; Junior Világbajnokság.  Németország, 1. helyezés, Erőemelő Magyar Kupa 1. hely; Erőemelő Nemzetközi Kupa, Szlovák-Cseh, 2. helyezés; Erőemelő superabszolut, Szlovák-Cseh, 2. hely.; Erőemelő Világbajnokság, USA-West Palma Beach (Florida), 2. helyezés.

Az Év Sportolója triatlon sportágban (női kategória) ZELOVICS DÓRA

Korábban dabasi egyesületben sportolt, de tanulmányai miatt elkerült városunkból. Dóra az elmúlt években számos országos versenyen vett részt. Az idei díjat töretlen sikerei miatt érdemelte ki, 2014-ben többek között: Triatlon elit váltó országos bajnokság:1.hely , triatlon diákolimpia országos bajnokság:2.hely, triatlon országos váltó:3.hely, triatlon országos váltó, csapat:2.hely, triatlon junior Európa-kupa: 6.hely, triatlon országos váltó bajnokság:2. hely.

Az Év Sportolója triatlon sportágban (férfi kategória) CSEIK MÁRTON

A dabasi Szabadidő SE versenyzője, aki triatlon sportágban ért el kiemelkedő eredményeket. Edzője Várdai Zoltán, Lukács István és Lorántfyné Horváth Ildikó. Marci ebben az évben kemény téli és tavaszi alapozás után júliusban a Hosszútávú Triatlon Magyar Bajnokságon, Nagyatádon az abszolút versenyben harmadikként futott be a célba 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42,195 km (maratoni futótáv) után. Szeptemberben Budapesten, a 70,3 Ironman Világ Kupán 57 ország versenyzői indultak. A Duna 19 fokos vizében 1,9 km úszás után a rakparton és a Budai várban 90 km kerékpározás, majd a Budai várban 21 km futás következett. Marci a nemzetközi mezőnyben is szépen teljesített, 16. helyen ért célba.


Az Év Sportolója triatlon sportágban (serdülő kategória) BUKOVSZKI TÜNDE

Tünde a Gyóni Géza Általános Iskola diákja. Edzője Várdai Zoltán, Lukács István és Lorántfyné Horváth Ildikó. Eredményei a következők: Triatlon Országos Bajnokság, Fadd-Dombori, 7. helyezés; Triatlon diákolimpia Országos Döntő, Eger, 5. helyezés. Legjobb nemzetközi eredménye az Olimpiai Reménységek versenyén, Karlovy Varyban elért 4. helyezés. Tündi 2007 óta igazolt versenyző. Kitűnő fizikai képességekkel rendelkezik, edzéseken mutatott szorgalma példamutató. A Héraklesz Válogatott keret tagja már 2 éve, idén Csehországban az Olimpiai Reménységek versenyén a magyar válogatott színeiben előkelő 4. helyezést ért el. A 2015-ös versenyévadban korcsoportjában utolsó éves serdülőként versenyez, így szép eredményeket várhatunk tőle.

Az Év Sportolója duatlon sportágban (serdülő kategória) KANYIK ANDRÁS

András a Táncsics Mihály Gimnázium diákja. Edzője Várdai Zoltán, Lukács István és Lorántfyné Horváth Ildikó. Eredményei a következők: Duatlon Diákolimpia Országos Döntő, Rádpuszta, I. helyezés; Duatlon Országos Bajnokság, Kaszó, 7. helyezés. Andris óvodáskora óta sportol, 2007 óta igazolt versenyző. Élettani adottságai kitűnőek, az évek során megerősödött, edzésmunkája, szorgalma példamutató. A 2015-ös versenyévadban, korcsoportjában utolsó éves serdülőként meglepetést is okozhat. A Héraklesz Válogatott keret tagja már 2 éve.

Az Év Sportolója duatlon sportágban (gyermek kategória) NAGY ÁGNES

Duatlon Országos Bajnokság, Kaszó, 7. helyezés; Duatlon Diákolimpia, Rádpuszta, 15. helyezés. Ágnes óvodáskora óta sportol, már kisiskolásként is indult futóversenyeken, ahol több alkalommal is a dobogóra állhatott. A duatlonhoz a versenykerékpározás fortélyait ügyesen és gyorsan elsajátította, így már 7 éves kora óta igazolt versenyző. Két éve hozza az eredményeket, jövőre már gyermek korcsoportban fog versenyezni. Még sok edzésmunka áll előtte.

Az Év Sportolója úszás sportágban (férfi gyermek korcsoport) FARKAS ZSOLT

Zsolt a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulója. Edzője Lorántfyné Horváth Ildikó és Várdai Zoltán. Eredményei a következők: Fedett Uszoda Nélküliek Bajnoksága, Székesfehérvár, 100 m gyors, 2. helyezett; Köztársaság-kupa, Kalocsa, 50 m gyors, 1.helyezett; Köztársaság-kupa, Kalocsa, 50 m mell, 1.helyezés. Zsolt óvodáskora óta sportol, kitűnő alkati és élettani adottságokkal rendelkezik, edzésmunkája példamutató. Kedvenc úszásneme a gyorsúszás, de mellúszásban is kitűnő teljesítményre képes. Az úszás mellett futóversenyeken is indul. Az Fc Dabas SE utánpótlás labdarúgócsapataiban is játszik.


Az Év Sportolója úszás sportágban (női gyermek korcsoport) KECSKÉS NOÉMI

Noémi a Táncsics Mihály Gimnázium diákja. Edzője Várdai Zoltán és Lorántfyné Horváth Ildikó. Legfontosabb eredményei: Köztársaság-kupa, Kalocsa, 50 m gyors 3. helyezés; Köztársaság-kupa, Kalocsa, 50 m hát, 2. helyezés; Köztársaság-kupa, Kalocsa, 50 m pillangó, 2. helyezés.    Noémi óvodáskora óta sportol, 2010 óta igazolt versenyző úszásban.  Kedvenc úszásneme a hátúszás és a pillangóúszás, de a gyorsúszásban is jó eredményeket ér el. Idén sokat erősödött, rajttechnikája és fordulótechnikája is sokat javult.

Az Év Sportolója labdarúgás sportágban (utánpótláskorú korcsoport) UBORNYÁK JÓZSEF

Józsefnek, szülei elmondása szerint már kisgyerekkorában a focilabda volt a lételeme. Minden vágya, hogy egyszer egy nagy csapatban focizhasson. Józsi a Hernád serdülő csapatában kezdte, majd pályája 2011-től az FC DABAS SE színeiben folytatódott. Amióta a FC DABAS labdarugója, minden korosztályában házi gólkirály lett, átlagban szezononként 30-35 góllal. Az U21 korosztály meghatározó játékosa annak ellenére, hogy még csak tizennyolc éves. Az Őszi idényben 14 góljával ő lett a házi gólkirály. Az ősszel már bemutatkozhatott a FC DABAS II-es csapatában, illetve szerephez jutott az FC DABAS NB III. csapatában is. Játékával mind a két csapatban jó benyomást tett a szakvezetőkre. Szorgalma, és a labdarúgás iránti alázata alapján jó esély van arra, hogy vágya teljesüljön és felkerüljön az NB III-as felnőtt keretbe.

Az Év Sportolója labdarúgás sportágban (felnőtt férfi korcsoport) TAKÁCS KORNÉL

Kornél a Vajdaságban született, itt végezte tanulmányait. Már hatévesen elkezdett focizni. Mindene a labdarúgás, annak ellenére, hogy inkább kosárlabdázó alkattal rendelkezik. 2008-ban felvételt nyert a Budapesti Semmelweis Egyetem Általános orvosi karára, majd 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetem – Élelmiszermérnöki karára. Magyarországon az első klubja az FC Dabas volt a 2009-2010-es bajnoki idényben. Egy rövid kitérő után újra visszatért Dabasra és immár közel öt éve oszlopos tagja a csapatnak. Takács Kornél a labdarúgás szeretete, a sportág iránti alázata és nem utolsósorban a futballpályán nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki az év felnőtt labdarúgója kitüntető címet.

Az Év Sportolója labdarúgás sportágban (felnőtt női korcsoport) SZŐKE MARIETTA

Marietta gyerekkorában sakkozott és röplabdázott. Idén indult el a labdarúgó képzés lányok számára az FC Dabas Sportegyesület keretei között, és a lányok már az őszi szezonban, a bajnokságban is megmérettették magukat. Marietta életében a család mellett fontos szerepet játszott és játszik a sport. A Nemzetvédelmi Egyetemen végzett, jelenleg szerződéses katonaként szolgálja hazáját. Férjével, és kislányával Pusztavacson élnek. A labdarúgás szeretetével párja fertőzte meg, immár négy esztendeje űzi ezt a sportot. Eleinte mezőnyjátékosként játszott, de kapusként tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Őszinte, egyenes ember. Nem véletlenül lett az FC Dabas Női Csapatának csapatkapitánya. Maximalizmusa, a sport iránti alázata például szolgál a csapattársai számára is.

Az Év Sportolója kézilabda sportágban (utánpótláskorú korcsoport) NAGY GERGŐ

A Dabas VSE KC. sportolója, az egyesület elnöke Prohászka Csaba. Edzője Kiss Attila. Tízévesen kezdett kézilabdázni az egyesületben. Az első években kiemelkedett társai közül szorgalomban és játékintelligenciában. Két évvel fiatalabb korosztályánál, de a bajnokság egyik legképzettebb kézilabdázója. Szorgalmas, céltudatos, ennek köszönhetően már az NB I/B-s felnőtt csapat keretének tagja.

Az Év Sportolója kézilabda sportágban (felnőtt férfi korcsoport) HORVÁT FERENC

Horvát Ferenc a Dabas VSE KC. sportolója, az egyesület elnöke Prohászka Csaba, edzője Szilágyi Zoltán. Ferenc hat éve kézilabdázik Dabason, Az osztály egyik legjobb védőjátékosa, a csapat védekezésének szervezője. Teljesítményével nagyban hozzájárul az egyesület eredményeihez.

 

Az Év Sportolója kézilabda sportágban (felnőtt női korcsoport) PÁVICS ESZTER és PÁVICS RÉKA

A Pávics ikerpár kisiskolásként együtt kezdett ismerkedni a sportággal, és azóta is együtt kézilabdáznak. A Dabasi NKE színeiben kezdték a játékot, majd a Dabas-Inárcs KC-nál folytatták. A DANUKE megalakulásakor, 2008-ban az elsők között írták alá átigazolásukat az új egyesületbe. 2005 szeptembere óta igazolt játékosok. Jelenleg az NB II-es felnőtt csapat tagjai. A gimnáziumi évek alatt is rendszeresen szerepeltek különböző korosztályos bajnokságokban, részt vettek diákolimpiai mérkőzéseken is. Jelenleg főiskolai hallgatók, Eszter Budapesten, Réka Egerben tanul, de minden hétvégén hazautaznak, és segítik jelenlétükkel a csapatukat. Eszter beállós poszton, míg Réka balkezes lévén jobbszélsőként állja meg a helyét a csapatban.

Az Év Csapata strandkézilabda sportágban a Dabas Beach Boy’z

A Dabas Beach Boy’z férfi strandkézilabda csapat tagjai évek óta eredményesen vesznek részt a magyar strandkézilabda-bajnokság különböző tornáin. Az idei évben a magyar országos döntő megnyerésével jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a Kanári-szigeteken, az Európai Kézilabda Szövetség által megrendezésre került I. Strandkézilabda Bajnokok Kupáján. A versenyen tíz ország bajnokcsapata közül az előkelő harmadik helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Korondi Zénó, Pribék Márton, Csuka Balázs, ifj. Szandhofer János, Újvári Gergő, Tokai Roland, Soós Zoltán, Bak Máté és Duleba Norbert, aki a torna legjobb kapusa címet érdemelte ki. Edzőjük Pinizsi Zoltán.

Az Év Sportolója fitnesz sportágban RÉPÁS VANDA

Vanda  a TOP FITNESS SE versenyzője és az idei esztendőben töltötte be a tizennyolcadik születésnapját. Ebből az alkalomból saját magát és az egyesületét is megajándékozta egy összetett aranyéremmel, GRAND PRIX győzelemmel. Vanda óvodáskorban kezdte a tornát, és hétévesen versenyeken is részt vett. 2010-ben szerezte meg élete első GRAND PRIX győzelmét, majd minden páros évben ezt megismételte, mert 2012-ben, és 2014-ben is ő lett a korcsoportjának győztese. Vanda hozzáállása, mind az edzőkhöz, mind a versenyző társaihoz példaértékű. A sportág iránti alázata, munkabírása, szorgalma, szerénysége és nem utolsósorban az eredményei alapján a fitneszben ő a 2014 év díjazottja.

 

Az Év Sportolója országúti kerékpár sportágban PELIKÁN JÁNOS

János idén igazolt át Magyarország egyetlen kontinentális ORSZÁGÚTI kerékpáros csapatához, az Utensilnord Continental Procycling Teamhez. Ez az év az érettségi éve volt, így az előző évekhez képest kevesebb versenyen tudott részt venni. A Magyar Nemzeti Válogatott  és az olimpiai "A" keret tagjaként a jövő évi célja az olimpiai kvóta megszerzése a 2016-os olimpiára.  Idei eredmények: Országúti Mezőny Országos Bajnokság U23-as kategória 1. hely,  Országúti Egyéni időfutam bajnokság - 1. hely, Székely Körverseny, hegyi időfutam - 17.  hely, Nemzeti Cyclocross OB - 3. hely, Misik László Emlékverseny, Elit kategória – abszolút 1. hely és összetett 1. helyezés.

 

Az Év Sportolója birkózás sportágban (férfi ifjúsági kategória) BALOGH ZSOLT

Zsolt 2010-ben kezdett el birkózni a Dabas Sári kihelyezett csoportjában a Ferencvárosi Torna Club keretein belül. 2012-ben az Országos Diákolimpián bronzérmet nyert, 2013.ban Országos szabadfogású Diákolimpián 3. helyezett, Országos kötöttfogású Diákolimpián 3. helyezett, Szabadfogású Magyar bajnokság 1. helyezett, két Budapest bajnokságon bronzérmes.(szabadfogásban és kötöttfogásban is). 2014-ben nagyobb korosztályba lépett a FTC diákcsapata kötöttfogásban aranyérmet, szabadfogásban ezüstérmet nyert, mindkét csapat stabil tagja.

Az Év Sportolója birkózás sportágban (női ifjúsági kategória) VAJÓ BERNADETT

2011-ben kezdett birkózni szintén a Dabas Sári birkózó szakosztályánál a FTC csapatában. 2013-ban Országos Diákolimpiát nyert a Dabasi Rákóczi Általános Iskola diákjaként, majd a lány korosztály Magyar bajnokságán bronzérmet nyert. 2014-ben a FTC lány diák bajnokcsapatának tagja. Mindkét versenyző az FTC-Inárcs Birkózó és Diáksport Egyesület közös névhasználat alatt álló versenyzője, mégis dabasiként városunk büszkeségei is.

Az Év Sportolója vívás sportágban SZABADOS KRISTÓF és SZABADOS GÁBOR testvérpár

Kristóf a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója. Egyetemi tanulmányai mellett versenyszerűen sportol, sportága a tőrvívás, amelynek élvonalához tartozik. Sportszervezete a Magyar Vívószövetség, amelynek Csapa Zsolt az elnöke. Edzője Marco Goncales. Legjobb országos eredményei: a Junior Európa-bajnokságon 2011-ben és 213-ban 1. helyezés, Felnőtt Magyar Bajnokságban 2012-ben 1. helyezés, 2013-ban 2. hely; csapatban 1. helyezés. Nemzetközi eredményei: Junior EB Dániában 2009-ben  3. hely; 2010-ben, Azerbajdzsánban 6. hely; Junior Világkupán 2008-ban, Luxemburgban 2. hely; a Felnőtt EB-n 2014-ben, Franciaországban 7. hely; a Nemzetközi Kupán, Budapesten 2014-ben 3. hely. Eredményeihez gratulálunk!

Szabados Gábor Szent István Egyetem hallgatója, a Magyar Vívószövetség élvonalbeli sportolója, sportága a tőrvívás. Edzője Marco Goncales. Legjobb hazai eredményei országos bajnokságokon a következők: 2008. Felnőtt Magyar Bajnokság 1. hely; 2009. 1. hely; 2011. 1. ; 2013. 1. hely. Nemzetközi eredmények: Nemzetközi Kupa Budapest 2014. 1. hely; Felnőtt Európa Bajnokság Strasbourg 2014. 7. hely; Felnőtt Világ Kupa Tokió 2008. 6. hely. Juniorként az Európa bajnokságon Porecben 5., a Világ Kupán Madridba 2. helyezést ért el.


A Dabas Város Sportjáért kitüntető cím az OBO BETTERMANN HUNGARY KFT. ügyvezetőjét, HERNÁDI LAJOS urat, és a cég tulajdonosát, ULRICH BETTERMAN urat illeti az idei esztendőben

A Dabas Város Sportjáért kitüntető cím egy olyan cégnek, és a cég vezetőinek  szól, akik már évek óta nagylelkű támogatói a dabasi sportéletnek. Az OBO Bettermann Hungary  Kft. 2013. óta a Dabasi Sportcsarnok névadó szponzora, amely idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A Sportcsarnok nemcsak rendezvényhelyszín, hanem a térség legnagyobb kulturális közösségi színtere is. Emellett a cég a különböző versenysportágak terén is jelentős szponzori tevékenységet fejt ki. A közelmúltban Bordás Sándor világbajnok II. helyezett erőemelőt segítette a világbajnokságra való utazással, de támogatója volt a Prohászka Csabáról készült portréfilmnek is. Számos alkalommal kapcsolódott be az önkormányzat jótékonysági  rendezvényeibe, amelyekkel hozzájárult többek között a tüdőátültetésen átesett Tóth Roland megsegítéséhez is. Az OBO Aréna névadójaként a minőségi munkával és a magas szakértelemmel azonosított, nemzetközileg elismert cég hozzájárul az intézmény pozitív megítéléséhez. Kiemelkedő sportszponzori tevékenysége elismeréseként az OBO Bettermann Hungary Kft. ügyvezetője, Hernádi Lajos úr és a cégtulajdonos Ulrich Bettermann úr veheti át 2014-ben a Dabas Város Sportjáért rangos kitüntetést.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.