Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
2024. június 14. péntek
Vazul, Herta
Holnap: Jolán, Vid napja lesz

Archív híreink 2012

Sportgála az OBO Arénában

December 15-én, szombaton került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol ezen az estén adták át az Év Sportolója, az Év Edzője, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

A rendezvényen a város sportegyesületei, klubjai képviseltették magukat lelkes szurkolótáborukkal, és minden díjazottat nagy tapssal ünnepeltek. A díjátadásban részt vett Kőszegi Zoltán polgármester és Kuli Imre képviselő, valamint Kosiba Dániel asztaliteniszező.

A díjátadás egyes blokkjait sport- és táncbemutatók szakították meg, a Szimultán Sport és Kulturális Egyesület versenyzői, a kangoo-csoport, a Szívfacsaró című táncszínház produkció hipp-hopp táncosai szórakoztatták a közönséget.

A rendezvény fődíját, a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet Gecserné Varró Erika vehette át, aki évtizedek óta fontos szerepet tölt be a város sportéletében, és a versenysporton kívül szívén viseli a tömegsportot is.


A rendezvényről készült fényképek megtekinthetőek képgalériánkban ide kattintva.

A díjazottak névsora:

Cseik Márton - duatlon
Az Év Sportolója 2012-ben duatlon sportágban férfi kategóriában Cseik Márton, a Dabasi Szabadidős Sportegyesület versenyzője, a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola diákja. Versenyszáma a futás- kerékpározás-futás, edzője Várdai Zoltán, Lukács István és Lorántfyné Horváth Ildikó.

 • Legjobb hazai országos eredményei:
 • Duatlon Sprint OB,  2012. 04. 28. - sprint táv 7. helyezés
 • Duatlon Amatőr Kupa 2012. - ranglista    2. helyezés
 • Duatlon ranglista verseny,   2012. 03. 31.  - sprint táv    1. helyezés
Marci 10 éve igazolt versenyző, ebben az évben már a felnőttek között versenyez. Korcsoportjában legfiatalabb versenyzőként az idei évben nehéz dolga volt, de technikás kerékpározásával és kitűnő futó teljesítményével az amatőrök között az idei versenyévadban a magyar amatőr ranglistán a 2. helyet meg tudta szerezni.


Bukovszki Tünde - duatlon
Az Év Sportolója 2012-ben duatlon sportágban, női kategóriában, gyermek korcsoportban Bukovszki Tünde, a Dabasi Szabadidős SE versenyzője, a Gyóni Géza Általános Iskola diákja. Versenyszáma a futás-kerékpározás-futás. Edzője Várdai Zoltán, Lukács István és Lorántfyné Horváth Ildikó. Hazai legjobb versenyeredményei országos szinten:

 • Duatlon 2012. évi  ranglista  - gyermek korcsoport   6. helyezés
 • Duatlon OB, 2012. 04. 28. - gyermek korcsoport   7. helyezés
 • Duatlon Diákolimpia Országos Döntő, 2011. 10. 13. - III. korcsoport    2. helyezés
 • Duatlon ranglista verseny,  2012. 04. 22. - Gyermek korcsoport    7. helyezés
Már óvodáskorában kitűnt fürge, gyors mozgásával. A versenykerékpározás technikájára is gyorsan ráérzett, így már első osztályos korában indult versenyeken. 2007 óta igazolt versenyző. Kitűnő fizikai képességekkel rendelkezik, edzéseken mutatott szorgalma példamutató.


Kanyik András – triatlon
Az Év Sportolója 2012-ben triatlon sportágban, férfi kategóriában, gyermek korcsoportban Kanyik András, a Dabasi Szabadidős SE versenyzője, a Gyóni Géza Általános Iskola diákja. Versenyszáma az úszás-kerékpározás-futás. Edzője: Várdai Zoltán, Lorántfyné Horváth Ildikó, Lukács István. Legjobb hazai eredményei országos szinten:

 • Triatlon Ranglista Verseny, 2012. 08. 04-05. - Gyermek korcsoport    6. helyezés
 • Triatlon OB, 2012. 08. 11-12 - Gyermek korcsoport    10. helyezés
 • Triatlon Diákolimpia Országos Döntő, 2012. 06. 17.  - Újonc kategória    11. helyezés
Andris óvodás kora óta sportol, 2007 óta igazolt versenyző. Erőssége a három résztáv közül a futás, hatalmas hajrára képes. Az idei évben az úszásban is sokat fejlődött, a kerékpározáshoz is sokat erősödött, így az élbollyal el tud már tekerni. Kitűnő élettani adottságai és szorgalma nagy eredmények elérésére is képessé teszi majd évek múltán a felsőbb korcsoportokban is.


Zelovics Dóra – triatlon
Az Év Sportolója triatlon sportágban 2012-ben, női kategóriában, ifjúsági korcsoportban Zelovics Dóra, a Dabasi Szabadidős SE versenyzője, a Kossuth Zsuzsanna SZKI diákja.. Edzője: Várdai Zoltán. A hazai legjobb eredményei (Országos bajnokságok)

 • Triatlon Ranglista Verseny, 2012. 06. 30. -  Ifi korcsoport    2. helyezés
 • Triatlon Ranglista Verseny, 2012. 08. 04-05. -   Ifi korcsoport    1. helyezés
 • Triatlon OB,   2011. 08. 06-07.  -  Ifi korcsoport    5. helyezés
 • Triatlon ranglista 2012.   -    ifi    2. helyezés
 • Triatlon Diákolimpia Országos Döntő,  2012. 06. 17.  - Ifi korcsoport    3. helyezés
Nemzetközi eredménye:
 • Junior Európa Kupa, 2011. 05. 28.  -  Junior korcsoport    8. helyezés

Dóra 2006 óta igazolt versenyző, 2 éve a válogatott keret tagja, a Heraklesz programban kerettag Az idei versenyévadban első éves ifiként kiváló eredményei alapján a Magyar Triatlon Szövetség a Juunior Európa Kupa sorozatban is indította, A hazánkban Tiszaújvárosban rendezett 4. fordulón Dóri a nála 2-3 évvel idősebb versenyzők között állt rajthoz. Hatalmas küzdelemben kitűnő úszás és kerékpározás után a futásban (ami eddig a három közül a gyengébb résztávja volt) sorra előzte meg az előtte futókat, így egy fantasztikus teljesítményt nyújtva a 8. helyen ért célba.

Kecskés Bence –úszás
2012-ben az Év Sportolója úszás sportágban, férfi kategóriában, delfin korcsoportban Kecskés Bence, a Dabasi Szabadidős SE sportolója, a Gyóni Géza Általános Iskola diákja. Versenyszáma az  50 m pillangó, 50 m gyors, 100 m pillangó, 100 m gyors. Edzője: Lorántfyné Horváth Ildikó, Várdai Zoltán, Lukács István. A hazai legjobb eredményei (Országos bajnokságok)

 • B kategóriás OB, 2012. 08. 04-05.  -   100 m pillangó  3. helyezés , 100 m gyors  4. helyezés
 • Köztársaság Kupa, 2102. 10. 21.    50 m gyors   2. helyezés,  50 m pillangó   3. helyezés
Bence már óvodáskorában megtanult úszni, versenyezni 1. osztályos korától kezdett, a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) igazolt versenyzője 2008 óta. Hamar kitűnt kedvező alkati és élettani adottságaival, ami az úszás sportághoz elengedhetetlen. Mind a négy úszásnemben indul versenyeken, de kedvence a gyorsúszás és a pillangóúszás.

Nyers Kamilla – úszás
A 2012. év sportolója úszás sportágban, női kategóriában, delfin korcsoportban Nyers Kamilla, a Dabasi Szabadidős SE sportolója, az ócsai Halászy Károly Ált. Isk. diákja. Versenyszáma az 50 m pillangó, 100 m pillangó, 50 m gyors, 100 m gyors, 200 m gyors. Edzője: Lorántfyné Horváth Ildikó – Várdai Zoltán – Lukács István. Versenyeredményei: Országos bajnokságok

 • B kategóriás OB , 2011. 08. 04-05.    50 m pillangó  3. helyezés, 100 m pillangó 4. helyezés,  200 m gyors  3. helyezés
 • Köztársaság Kupa, 2102. 10. 21.    50 m gyors 3. helyezés, 50 m pillangó  4. helyezés
Kamilla óvodásként ismerkedett meg az úszással, 2007 óta igazolt sportoló. Kedvező alkati adottságai (hosszú végtagok, megfelelő csont- és izomszerkezet) révén a gyorsúszásban éri el legjobb eredményeit. Kedvenc úszásneme a gyorsúszás és a pillangóúszás.

Himer Zoltán - kézilabda
2012-ben Az Év Sportolója kézilabda sportágban Himer Zoltán, aki a Dabasi Kézilabda Club Városi Sportegyesület felnőtt csapatát erősíti. Edzője Szilágyi Zoltán.
A kétgyermekes családapa, többszörös nemzeti válogatott játékos, már harmadik idényét tölti  Dabason, a közösségbe rögtön beilleszkedett, csapattársai könnyen befogadták, hiszen mindig vígkedélyű, közvetlen, rövid idő alatt a csapat mókamestere lett.  Szakmailag is sokat tett az elmúlt évek sikeres szerepléséért, hiszen játéktudása és játékintelligenciája kiemelkedő, a teljesítmény statisztikája a legjobb. A góllövőlistán minden évben az élmezőnyben végez, emellett társait is kiszolgálja, hiszen gólpassz átlaga mérkőzésenként 10 fölött van. Irányító játékos, irányítása alatt a csapat Dabas város sporttörténetének legnagyobb sikereit érte el, hiszen a nemzeti bajnokság második vonalában az elmúlt két évben ezüstérmet nyertünk. Az év játékosa férfi kézilabdában tehát: Hímer Zoltán.

Vékony Alexandra – kézilabda
2012-ben az év sportolója kézilabda sportágban, női kategóriában Vékony Alexandra, a DANUKE – Dabasi Női és Utánpótlás Kézilabda Egyesület sportolója. Edzője Erős Edina. A Hazai legjobb eredményei (országos bajnokságok)

 • Pest Megyei Bajnokság felnőtt korosztály  2008/2009   (eredmény / helyezés)   I.   hely    I.   hely 
 • NB II felnőtt        2010/2011  (eredmény / helyezés)   I.    hely    I.    hely
 • NB II junior        2011/2012   (eredmény / helyezés)  II.    hely    III.    hely
Vékony Alexandra 2006. szeptember 14-én lett igazolt játékos. 2008-ban megalakult az önálló dabasi női kézilabda csapat, a DANUKE, melybe Szandi is gondolkodás nélkül belépett, és azóta is az egyesületet, az egyesület különböző korosztályos csapatait erősíti.

2009/2010, a DANUKE felkerült az NB II-be, ahol Szandi szerepet kapott a felnőtt csapatban is az ifjúsági mellett, ekkor 39 mérkőzésen 199 gólig jutott. Jött a 2010/2011-es bajnokság, ahol a Vékonnyal felálló felnőtt csapat megnyerte a bajnokságot, Szandi meghatározó szerepet kapott már a felnőtt csapatban, ahol 42 gólig jutott. A 2011/2012-es bajnokságban 38 mérkőzést játszott az egyesület színeiben, és 46 gólig jutott a felnőtt, míg 157 gólig a junior bajnokságban. A junior bajnokságban csapatával a 2. helyet szerezte meg a végelszámolásnál. A junior bajnokságban elért találataival Szandi három évben is a góllövő lista 2. helyén zárta az évet. A jelen bajnoki évben célja a játékosnak, hogy gólkirályi címet nyerhessen az esetlegesen megszerzendő junior érem mellé, és továbbra is meghatározó résztvevője marad a felnőtt bajnokságban szereplő csapatnak is.


Csernus Anna és Radnai Réka – fitnesz sportágban
A fitnesz sportágban az idei esztendőben két olyan ifjú hölgy lett az év sportolója, akiknek már önök közül sokan tapsolhattak az elmúlt időszakban és nem csak a versenyeken, hanem a különböző rendezvényeken is. Az év sportolói fitnesz sportágban: Csernus Anna és Radnai Réka.

Mind a két sportoló már nagyon fiatalon bebizonyította, hogy a színpadra termettek, bájos mosolyukkal, mozdulataikkal sorra kápráztatták el a nagyérdeműt, valamint a szakmát.
Csernus Anna többszörös magyar bajnok, Európa-kupa győztes, ő már állt ezen a színpadon a kitüntetettek között. Az idei esztendőben Székesfehérváron megrendezett Európa-kupán álhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Radnai Réka az elmúlt esztendők, valamint az idei év teljesítménye alapján szolgált rá arra, hogy a Sportgála keretei között is elismerjék teljesítményét. Réka szintén a Székesfehérvári Nemzetközi Grand Prix versenyen szerezte meg az aranyérmet a korcsoportjában.

A két sportoló az Országos Csapatbajnokságon duó kategóriában együtt is nagyon jó eredményt ért el, hiszen az országos Bajnokságban megszerezték a második helyet.


Erős Mihály – modellezés sportágban
2012-ben az Év Sportolója díjat modellező sportágban Erős Mihály veheti át. A Dabasi Modellező Sportegyesület sportolója  2012-es hazai és nemzetközi versenyeredményei és az országos ranglista alapján érdemelte ki a díjat.  A versenyeken az F1A kategóriában indult, ami a Szabadon Repülő Vitorlázó modellt jelenti. Szabályzat szerint a modell összfelülete 34 dm2, és minimum súlya 416g. Ebben a sportágban a modelleket a versenyzők saját maguk készítik, és ezekkel versenyeznek. A versenyző ügyességén, tapasztalatán múlik, hogy a repülő modell milyen teljesítményre lesz képes verseny közben. Jelentősebb eredményei 2012-ben:

 • Herend Kupa (világkupa forduló) 22. helyezett,
 • Országos Bajnokság    2. helyezett,
 • Lővér Kupa    1. helyezett,
 • Id. Árva János Emlékverseny 3. helyezett.
E versenyek eredményei alapján érte el az Országos ranglista 5. helyezését.

Garajszki Ákos – karate sportágban
Az év sportolója karate spotágban 2012-ben Garajszki Ákos, a  Kyodabas SE sportolója. A Kyokusin karatéban legmagasabb tudásszintet jelző fekete övre letett sikeres vizsgát. Garajszki Ákos gyermekkora óta az edzőtermek nehéz levegőjét szívja magába. Súlyemelőként indult el sportolói pályafutása, Kőszegi Zoltán tanítványaként. Családalapítás után, ahogy az rendjén való, gyermekeinek nevelése foglalt le energiáit, ennek természetesen része volt számára a sportra, sportos életmódra nevelés. Lakhelyéhez közel, a Sári Faluházba, Kyokushin Karate edzésekre vitte el fiait mintegy 10 évvel ezelőtt. Nem sok idő telt el, és maga is beállt melléjük edzeni, ne bírván a szemlélődő tétlenséget.

Az évek kemény edzésmunkával teltek számára, és a hatalmas súlyemelőből, egy nagy harcos vált. Mára már ő maga is Karate edzőként tevékenykedik, és saját gyermekeinek is mesterévé vált. Az idei évben a nemzetközi Kyokushin Karate edzőtáborban vizsgázott fekete övre. Nem volt kérdéses sikere, a legkeményebb vizsgaküzdelmeket mutatta be a számos országból érkezett jelöltek közül. Harminc képzett, pihent ellenféllel küzdött meg egymásutánjában, meghátrálás nélkül.

Pelikán János – terepkerékpár sportágban
Az Év Sportolója 2012-ben terepkerékpár sportágban Pelikán János. Az idei szezont az USA-ban kezdte, ahol cserediákként tartózkodott. Márciusban a következő eredményei születtek:

 • 2012 Ideal Market Criterium Series összetett (öt verseny) (U19): 1. hely (az összes verseny megnyerése után)
 • 2012 Superior Morgul Összetett (U19): 1. hely
Aztán a csereéve véget ért, és itthon újra versenyezni kezdett:
 • 2012.06.21. Magyar Köztársaság Egyenkénti Időfutam Bajnoksága (U19): 1. hely
 • 2012.06.24. Magyar Köztársaság Mezőny Bajnoksága (U19): 7. hely
 • 2012.06.29. Sajó Péter Emlékverseny mezőnyverseny (U19): 2. hely
 • 2012.06.30. Sajó Péter Emlékverseny hegyi időfutam (U19): 1. hely
 • 2012.06.30. Sajó Péter Emlékverseny kritérium (U19): 2. hely
 • 2012.07.07. Lakics Kft. Kupa 6. szakasz-Komló Nagydíj (elite): 1. hely
 • 2012.07.13-15. Oberösterrich Juniorenrundfahrt International Junior szakaszverseny (Ausztria): 2. magyarként 58. az összetettben
 • 2012.07.22. Budapest egyenkénti időfutam (elite): 3. hely (U19-ben első)
 • 2012.08.05. Magyar Köztársaság Hegyi Bajnoksága (U19): 2. hely
 • 2012.08.10-08.12. Regionem Orlicka Lanškroun International Junior szakaszverseny (Csehország): 4. az összetettben, megnyerte a legjobb elsőéves juniornak járó fehér trikót, legjobb magyar
 • 2012.08.31-09.02. GP Rüebliland International Junior szakaszverseny (Svájc): 2. magyarként 53. az összetettben

Kuli Dorka Gréta – lovas sportágban
2012-ben az Év Sportolója lovas sportágban Kuli Dorka Gréta. Fontosabb versenyeredményei a következők:

Fedeles versenyek, az év elején :

 • márc. 24-25 Budapest bajnokság döntő-1. hely
Szabadtéri versenyek:
 • Üllő április 7. B2 ifi 1.hely,
 • Kecskemét Országos minősítő április 13-15. B1a 1.hely,
 • Budapest Országos minősítő: május 10-13. B1a 1.hely    B/2ifi 3.hely,
 • Simonpuszta Tour június 8-10. B1a 2.hely,
 • Tápiószentmárton június 16-17. Aranyos kupa 2.hely,
 • Mezőkeresztes Derby Június 23. B2ifi 2.hely,
 • Budapest június 28- Július 1-ig B2ifi 2.hely,
 • Székesfehérvár Országos minősítő július 20-22. B2ifi 4.hely,
 • Dunaharaszti június 28. Aranyos kupa 3.hely , B3ifi 2.hely,
 • Ócsa augusztus 11. B2ifi 1.hely.
Ezekkel az eredményekkel minősült a kétfordulós Chapionátusra ami, (1.forduló serdülő B 14-16éves korig)  Kiskunhalason augusztus 5-8. között zajlott. Itt még a saját lovával indult, összesítettben 10. helyezést ért el a 40 indulóból.

A döntő Tápiószentmártonban volt augusztus 23-26. között. Serdülő B: Döntőben 5. helyezés Csapatbajnokság 2. helyezés (ezen a versenyen egy másik lóval).

Fedeles versenyek, az év végén:

 • Székesfehérvár Országos minősítő+ Magyar lóért kupa november 2-4-ig: B1a 1.hely,
 • Budapest Fedeles verseny nov.10-11. : B2ifi 2.hely,
 • Gomba Országos minősítő november 16-18: B1a 1.hely,
 • Budapest Országos minősítő november 23-25: B1a 1.hely,
 • Budapest országos minősítő december 8-9. -> B2ifi 3.hely

Ezekkel a fedeles eredményekkel sikerült minősülnie a Fedett pályás Országos Bajnokságra, ami március végén kerül megrendezésre.

Janicsák András - labdarúgás sportág
Három éve meghatározó tagja annak az ifjúsági csapatnak amelyik, az elmúlt évben veretlenül nyerte meg az MLSZ által kiírt NBII-es bajnokságot. A bajnoki címet nyert együttes egyik csapatkapitánya volt. 1993-ban született és gyermekkora óta csak a dabasi focicsapatban játszott. Édesapja szintén részesült már dabasi sportdíjban, lánytestvérei szintén rendszeresen sportolnak, ezért bátran mondható, hogy igazi sportcsaládból származik.

A posztját tekintve védőjátékos, elsősorban középső védő, de nagyon aktívan segíti a támadásokat is, és igen gól érzékeny hátvéd létére. Az ifi csapatban egyértelműen húzóember, a csapattársai figyelnek a szavára.  A játéka és a tehetsége alapján már a dabasi NB III-as csapattal is készülhetett, jelenleg az ifiben és az NB III-as csapat tartalékgárdájában szerepel, amely együttessel szintén veretlen és első a bajnokságban. Kora alapján egyenlőre jellemző rá a fiatalos lazaság , a kamaszos hozzáállás de a tehetsége és a jó közösségi szellemének köszönhetően folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt.

Az év ifjúsági korú labdarúgója: JANICSÁK ANDRÁS
 


Körmöczy Szebasztián – labdarúgás sportágban
Az a fiatalember, aki az év felnőtt labdarúgója kitüntető címet kapja az idei esztendőben, szerencsés körülmények között igazolt Dabasra.  Azon ritka játékosok egyike, aki a klub elnökének invitálására tudott gyökeret verni az FC Dabas csapatában. A 2012. év felnőtt labdarúgója: KÖRMÖCZY SZEBSZTIÁN!

Szebi lelkiismeretes, alázatos, sokat dolgozó játékos gyorsan alkalmazkodott a dabasi labdarúgó légkörhöz. Fontos gólokat szerzett az utóbbi két szezonban, amelyekkel nagymértékben hozzájárult a tavalyi ezüstérem megszerzéséhez. A civil szférába is sikerült beilleszkednie, pár hónap elteltével már az edzősködés rejtelmeibe is belemélyült.  Kucsák István edző szárnyai alatt tanulja e szép szakma napi rejtelmeit, miközben remekül helytáll a futballista szerepkőrben is. Szereti a fiatalokat és szívesen tanítja őket.  Aktív tagja a városi sportéletnek, a nyári focitábor egyik kedvenc edzője a gyerekek körében. Sok követendő jó tulajdonsága miatt lett az év sportolója


Az Év Edzője
Az év edzője kitüntető címet az idei esztendőben egy olyan fiatalember kapta, aki az edzősködés mellett saját maga is még aktívan sportol.  Mindösszesen 36 éves, de már rengeteg szép sportsikert tudhat maga mögött, mind sportolóként, mind edzőként.  Szakmai munkájának elismerését mi sem bizonyítja jobban, hogy a sportági szakszövetség is komolyan számít munkájára. Területi vezetőként irányíthatja az utánpótlásban dolgozó kollégákon keresztül az utánpótláskorú sportolók munkáját.

Szakmai tudása mellett, kitűnő pedagógiai érzékkel rendelkezik. Jól tud bánni azzal a fiatal korosztállyal, amelyik talán a legnehezebben kezelhető. Hallgatnak, felnéznek rá, és ez adta az alapot az elmúlt évek sikereinek. Ennek köszönhetően nagyon sok fiatallal szerettette meg a világban és hazánkban is a legnépszerűbb sportágat a labdarúgást. Kezdeményezője volt a FOCISULI elindításának, sok sikert ért el a csapataival, amelyek számos bajnoki címet, érmet, és nem lehet elégszer hangsúlyozni FairPlay díjat szereztek az irányításával.

Az utánpótlás edzői feladatok mellett az idei esztendőben belekóstolhatott a felnőtt csapattal való foglalkozás rejtelmeibe is. Játékos edzőként irányítja az FC Dabas II-es csapatát, amely imponáló teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát.

2012-ben Az Év Edzője Kucsák István!!!!!Az Év Csapata

2012-ben az Év Csapata rangos elismerést regy olyan csapat kapta, amely a legsikeresebb a városi sporttörténelemben, hiszen az elmúlt három esztendőben mindig érmet nyert a magyar másodosztályban, az idén ismételten ezüstöt. A teljesítmény értékét növeli, hogy sokkal jobb anyagi körülmények között versenyző, jobb játékosállománnyal rendelkező, nagyvárosi egyesületeket sikerült megelőzni, az itt folyó kiemelkedő szakmai munkának köszönhetően. A csapat igazi közösség, példa az egyesület utánpótlás korú versenyzői szemében. A sikeres szereplésnek köszönhetően az utóbbi három évben megduplázódott azoknak a gyerekeknek a száma, akik ezt a sportágat választották. A csapat edzője is a város sporttörténetének legsikeresebb edzője a csapatsportok tekintetében. Kiemelkedő szakmai munkája, alázata már a honi szakvezetők, sportvezetők körében is elismerést vívott ki. Minden évben több előnyösebb ajánlata van a magyar első osztályból is, de mindig marad Dabason, hiszen fő célja, hogy itt váljon első NBI-s edzővé.

Az év csapata 2012-ben tehát a Dabasi Kézilabda Club Városi Sportegyesület felnőtt csapata!

Dabas Város Sportjáért kitüntető cím
A Dabas Város Sportjáért kitüntetettek sora a 2012 esztendőben egy olyan személlyel gazdagodik, akinek az életét, a mindennapjait a sport teljes egészében meghatározza. Az egyik szomszédos településről származik, de mára már elmondható róla, hogy a szó legnemesebb értelmében dabasi lokálpatrióta.

A sport az ő életének minden percében, minden pillanatában benne van. Ezzel fekszik, ezzel kell. Elmondható róla, hogy fiatalkora ellenére már otthagyta a lábnyomát a sportolás, az egészséges életmód Dabason történő elterjesztésében. Nemzedékek nőttek fel a keze alatt, akik közül számosan kiemelkedő eredményt értek el a sportágukban, mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Elmondható róla, hogy a versenysport mellet a szabadidős sportban kifejtett tevékenysége is meghatározó a dabasi sport, - és közéletben. Kitűnő pedagógiai érzékkel, még a legcsintalanabb felnőttet és gyereket is munkára tudja fogni, mégpedig úgy, hogy azok észre sem veszik, hogy már kőkeményen nyomják a vezényszavakra, hogy: „egy, két, há, és most lép, lép vissza”

Foglalkozásainak, edzéseinek látogatottsága mit sem csökkent az elmúlt évek során. A legkisebbektől, a legidősebbekig mindenki számára tud élvezetes jó sportprogramokat kínálni az egészséges életmód jegyében A Sport mellett fontos szerepet játszik az életében a család. Férjével két leány és egy fiúgyermeket nevelnek, akiknek az életében szintén fontos szerepet játszik a sport.

Mint az már kiderült az előzőekből, a 2012. esztendőben a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet a képviselő-testület Gecserné Varró Erikának ítélte oda.

Print Friendly, PDF & Email

Search

Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk Önnek honlapunkon. Az oldal további használatával jóváhagyja a sütik használatát.