Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Nyomtatás

Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Projekt neve:
„Dabas Város Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése”
Azonosító száma: KMOP-4.5.3-10-11-2011-0065

A projekt célja Dabas Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt időtartama: 2011. szeptember – 2011. június
Projekt összköltsége a pályázat szerint:
bruttó 32.237.536.- Ft (25 %-os ÁFA kulccsal)
Az építési beruházás a pályázat szerint:
bruttó 28.645.136- Ft (25 %-os ÁFA kulccsal)
Az önkormányzat saját forrása a támogatási szerződés szerint:
2.237.536.- Ft
A támogatás összege
30.000.000 Ft.
Támogatás intenzitása:
93,059221 %

Kedvezményezett neve, elérhetősége:  Dabas Város Önkormányzata
                   
2370 Dabas, Szent István tér 1/b.
                    Tel: 06 29 561-256
                    Fax: 06 29 561-226
                    E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 Közreműködő szervezet neve, elérhetősége: VÁTI Nonprofit Kft.
                   
1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.
                    Tel: 06 1 224-3140
                    Fax: 06 1 224-3138
                    Honlap: www.vati.hu

   
Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Infóvonal: 06 40 638-638, Internet: www.nfu.hu

Megvalósításra vonatkozó adatok:

Kivitelező:  Műszaki Ellenőr: Bujdosó Géza (06 20 / 971-5221), Tervező, rehabilitációs szakmérnök: Schenk Attila (Japáner-b Mérnöki és Tanácsadó Kft., 2890 Tata, Bezerédi u. 9.)

 

 A projekttel kapcsolatos további híranyagaink:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2011. december 19-én elindult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dabas Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítésére benyújtott pályázat a 2011.08.15-ei döntéssel támogatásban részesült.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Projekt leírása:

A projekt célja Dabas Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése.

A tervezett komplex akadálymentesítés a „Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez” c. dokumentum min. követelményeinek megfelelően készült. Az akadálymentesítés az épület minden szintjét érinti, hiszen ügyfélfogadás az összes szinten van, ez összesen 2790,02m2 belső szintterületet jelent, valamint hozzá adódik a külső átalakítások is.  Az akadálymentesítési koncepció szerint az intézmény közönségforgalmi területei akadálymentesen megközelíthetőek lesznek.
Külső átalakítások: Az épület hátsó bejárata közelében új szilárd, egyenletes burkolatú akadálymentes parkolóhely készül, a bejárathoz vezető járdával.

Épületbe való bejutás biztosítása: A hátsó bejáratnál új akadálymentes rámpa készül. A jelenleg – egy szárny nyitása esetén - keskeny bejárati ajtó átalakításra kerül.

Belső vízszintes közlekedés: A közlekedők átjárhatósága és a helyiségekbe való bejutás biztosítására egyes nyílászárók átalakítására van szükség (egy folyosószakaszoló ajtó és ügyintézési irodacsoportonként – pl. építéshatóság – egy-egy akadálymentesen megközelíthető iroda bejárata).

Belső függőleges közlekedés: A szintek közötti akadálymentes közlekedés biztosítására lift kialakítására van szükség. A lift legoptimálisabb helye a főbejárattal szemben - a minden szinten végigfutó lépcsőház mellett – a főépület kontúrján kívül lenne. Itt minden szinten közlekedőhöz kapcsolódik a felvonó, valamint megoldható a díszterem előtti kisebb szintkülönbség áthidalása is.
Helyiségek használata: Az épület földszintjén a meglévő akadálymentes WC egyes felszerelései le lesznek cserélve, a második emeleten pedig egy akadálymentes mellékhelyiség lesz kialakítva.

Info-kommunikációs akadálymentesítés: Az akadálymentesítendő helyiségek bejárata előtt funkciójelölő táblák lesznek felszerelve, a bejáratnál egy tájékoztató információs tábla készül tapintható térképpel, az információs pult kialakítása akadálymentes lesz. Egy mobil indukciós készülék kerül beszerzésre az irodákhoz és hangos térkép készül az intézményhez. A szolgáltatás megkönnyítése érdekében az ügymenetekről ismertető kiadvány készül könnyen érthető, illetve Braille írásos formában, valamint akadálymentes weboldal készül. A kivitelezés során keletkezett építési hulladékot kijelölt helyre szállítjuk, míg fel nem tudjuk használni útépítésekhez, ezáltal újrahasznosítjuk a bontási hulladékot.

Az akadálymentesítés mellett komoly költséget jelent a projekt költségvetésén belül a teljes épület tűzrendészeti fejlesztése, mely az előírásoknak történő megfelelés érdekében szükséges (tűzszakaszok kialakítása, tűz gátló szakaszoló ajtók beépítése, hő-és füstelvezetés, védett terek kialakítása stb.).

A beruházás nem csak a fogyatékos személyek, hanem az időskorú, a beteg, a babakocsit használó emberek életkörülményeit is javítja.

 

Print Friendly, PDF & Email