2017. március - április hónap

Nyomtatás

Tájékoztató a Képviselő-testület március - április havi üléseinek főbb döntéseiről:

Pályázatok:
Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot nyújtott be a Dabas-Gyóni Lurkó Tagóvoda épületének energetikai korszerűsítése és felújítása című felhívásra, valamint a Nemzeti Ovi- Sport Programra.

A Dabas, Bartók Béla út 30. szám alatti főzőkonyha felújítása” és a Dabas város zöldterületeinek karbantartása, tisztán tartása 2017-ben” tárgyú közbeszerzési eljárások eredményének megállapítására is sor került.

Rendeletek:
Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete módosította a helyi iparűzési adóról és a szociális ellátásokról szóló rendeleteit, az épített és természeti környezet helyi védelméről szóló rendeletet, elfogadta 2016. évi pénzügyi beszámolóját, módosította a 2017-os költségvetési rendeletet, és megalkotta az államháztartáson kívüli források átadásáról, átvételéről szóló rendeletét. E rendeletek a www.dabas.hu honlapon olvashatók.

Beszámolók:
A testületi üléseken elfogadásra került a Dabas Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Rendőrkapitányság, a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet, a Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Babaház és Szivárvány Családi Napközik, Dabas város polgármesterének,
jegyzőjének 2016. évre vonatkozó beszámolója.

A Dabason található közművelődési, közgyűjteményi intézmények (Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár, Halász Móricz-kúria, Dabasi -szőlősi Közösségi Ház, Sári Zarándok- és Kulturális Központ, Nemes Kúria, Gombay–Dinnyés-kúria) 2016. évi beszámolóit és 2017-es évre vonatkozó munkaterveit, a temetők 2016. évi üzemeltetéséről szóló beszámolót, a Dabas Város Önkormányzatánál és intézményeinél végzett ellenőrzések elvégzéséről szóló tájékoztatást, valamint a 2016. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést is jóváhagyták a képviselők.

Személyi kérdések:
A Képviselő-testület döntött a Dabas-Gyóni Óvoda intézményvezetői megbízással és az Érdi SZ C Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma tagintézmény- vezetői álláshelyére benyújtott pályázattal kapcsolatban.

Támogatások:
Dabas Város Képviselő-testülete a Királyfiakarcsán 2017. augusztus 20-án felavatandó Nagyboldogasszony szobor felállításához 100 000 Ft, a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium első kézilabdás sportosztályának révfülöpi üdülőtáborba szervezett osztálykirándulásának utazási költségeihez 50 000 Ft, a „Miénk itt a tér!” nyári program megvalósításához szükséges sporteszközök megvásárlására, felújítására 100 000 Ft összegű támogatást állapított meg.

A Reménysugár Fogyatékosok Napközi Otthona részére 1 732 500-Ft támogatást szavazott meg 9 hónapra, 5 fő fejlesztő foglalkoztatásának megfinanszírozására a testület.

Egyebek:
Sor került a Halász Boldizsár Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzat módosítására, a 2017. évi közbeszerzési terv elfogadására, a fásításból származó fa kitermelésével kapcsolatos határozat meghozatalára.

A Képviselő-testület elrendelte a Berkenye utca súlykorlátozását 7,5 tonnára (kivéve az engedéllyel rendelkező gépjárművek).

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete külterületi tanyák elnevezésére tett javaslatokat, melyről a tulajdonosokat külön értesítjük, emellett a Dabas 0157/6 és 0157/42. hrsz.-ú önkormányzat tulajdonában álló kivett utat Szabadság köznek nevezte el.

Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat tulajdonában álló köztemetőkben 2017. április 17-i határidő tűzésével a lejárt rendelkezési jogú sírhelyek elé táblát helyeztetett el, amely tájékoztatja a rendelkezési jog jogosultját kötelezettségéről, valamint annak teljesítésének módjáról.

A Képviselő-testület módosította az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önk. Társulással kötött megállapodást, emellett elfogadta az NHSZ Hulladékgazdálkodási Kft.-vel kapcsolatos előterjesztéseket.

Print Friendly, PDF & Email