2018. január 22. hétfő
Vince, Artúr
Holnap: Rajmund, Emerencia, Zelma napja lesz

Sporthírek 2013

A Dabas-Diego KC felnőtt férfi kézilabda csapat a férfi kupasorozat III. fordulójában az első osztályban játszó Orosháza együttesét fogadta Dabason az Obo Arénában. A mérkőzés után a MAG TV stábja a csapat edzőjét Szilágyi Zoltánt és Tomori Győzőt a csapat egyik játékosát kérdezte a mérkőzésről.

Véget ért a 2013-as őszi műfüves labdarúgó bajnokság, mely hatalmas izgalmakat és jó játékot hozott a résztvevő csapatoknak hétről hétre. Az évek múltával a gyengébb csapatok is összeszedték magukat és megerősödtek, ezt mi sem jelzi jobban, hogy a csoportmérkőzések utolsó napján is volt kiadó hely a rájátszást érő 4-ik helyért.  Külön dicséretet érdemel a Villa Negra csapata akik veretlenül nyerte a bajnokságot.

Szeptember 22-én a Dabasi Napok keretében városunkban rendezték meg a Diákolimpia megyei döntőjét duatlon sportágban. A verseny futás részét a Szőlő utcában több körön, míg a kerékpáros részét a Vörösmarty utcában több körön rendezték meg a különböző korcsoportokban.

A sportrendezvényről tekinthetnek meg olvasóink egy összefoglaló videoanyagot.

A hétvégén a Dabas-Diego KC felnőtt férfi kézilabda csapat az egyik nagy ellenfél, a tavalyi ezüstérmes otthonába Százhalombattára látogatott. Szilágyi Zoltán, a csapat edzője masszaív, kemény játékra számított. A mérkőzés lefújását követően pedig felkiáltott: "Megtört az átok!". A Mag Televízió összefoglalója Százhalombattáról.

Szeptember 27 és 29 között a legjobb  Pest megyei lovasok mérkőztek meg a bajnoki címért. A klubváltást követően immár a Dabasi Lovas Kör színeiben versenyző Lovestyán Rita 2 kategóriában állt rajthoz.

A felnőtt kategóriában már összeszokott társával Cassis SzM-el indul. Nehéz dolga volt a párosnak, hiszen olyan ellenfelei voltak, akik az idei évben sokkal nagyobb kategóriában is versenyeztek.

A hétvégén megkezdődött az NBI/B nyugati csoport felnőtt férfi kézilabda bajnokság. A Dabas-Diego KC felnőtt férfi csapata az első fordulót idegenben, Tatán kezdte meg. A mérkőzés lefújása után a csapat edzője, Szilágyi Zoltán foglalta össze a mérkőzés.

NBI/B-s felnőtt kézilabdacsapat szeptember 7-én megkezdte a szereplést a Magyar Kupa sorozatban. Az I. fordulóban Törökszentmiklós csapatával mérték össze erejüket és felkészültségüket a dabasi játékosok.

Most megtekinthetik olvasóink a mérkőzésről készült rövid összefoglalót Szilágyi Zoltán edző értékelésével.

2013. szeptember  5. és 8. között Budapesten, a Nemzeti Lovardában került megrendezésre a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság. A Tattersallba kilátogatók Magyarország legjobb díjugratóinak versengését láthatták.

Az Amatőr kategóriában (125 cm)versenyző Lovestyán Rita, Cassis SzM nevű lovával az elődöntőben verőhiba nélkül lovagolt, de 1 hibapontot kapott a páros az alapidő túllépése miatt.

Túl van a nehezén. Legalábbis, ami az iskolát illeti, pontosabban az elmúlt tanévet. Pelikán János az elmúlt évben, vagyis a 11. osztályban magántanuló lett, hogy jobban tudjon a kerékpározásra, az edzésekre koncentrálni.

Ez év közben akár még kényelmesnek is mondható - hiszen saját maga oszthatta be az idejét -, ám a vizsgaidőszakban felpörögtek az események.

1998. óta szeptember 22-e Európai autómentes nap. Magyarországon 2001-től tartanak különböző megmozdulásokat ebben a nagyszabású rendezvénysorozatban.

Ez egyben a Dabasi Napok zárónapja is. A Tour de Fekt Kerékpáros Baráti Kör szeretettel vár minden olyan érdeklődőt délután 14 órára  a Szent István térre, akik kb. 1-1,5 órára  "nélkülözni tudják autójukat"és szeretnek biciklizni is.

Június 8-án ismét egy remek hangulatú díjugrató versenyen vehettek részt a lovasok Ócsán az Equina Lovasfarmon, ahol a Szervál Sportegyesület versenyzője Lovestyán Rita ismét egy hibapont nélküli lovaglást mutatott be új lovával Doroval. Doronak ez volt az első versenye és remekül teljesített.

A magyar ifjúsági válogatott tagjaként Pelikán János Luxemburgban versenyzett egy kétnapos világkupa-viadalon.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő bringás Rózsa Balázs, Móricz Dániel, Karl Dávid és Varró Gergely csapattársaként utazott a viadalra, amelyen az volt a cél, hogy UCI-pontokat szerezzenek a fiúk.

1. oldal / 3

Search